Spring naar content

Senioren

Sporten is goed voor lichaam en geest, ongeacht de leeftijd. Daarom bieden we bij Arendse health club ook veel sportactiviteiten aan voor senioren. Denk hierbij aan fitness geschikt voor ouderen, diverse groepslessen en zwem- & wellnessfaciliteiten (afhankelijk per vestiging). Maar ook fysiotherapie en een gezellige horeca is aanwezig bij onze clubs. Daarnaast hanteren wij voor 67+ leden speciale dalabonnementen. Zo kan er bij ons gesport worden tijdens rustige momenten tegen een gereduceerd tarief.

IMG_4595

Senioren bij Arendse

Bij Arendse health club zijn er verschillende sportactiviteiten voor senioren beschikbaar. Zo krijgen senioren bij ons de kans om op eigen tempo te sporten. In onderstaand overzicht staan al onze sportactiviteiten die geschikt zijn voor senioren. 

Vrije fitness en BIOCIRCUIT 

Onze sportschool sluit goed aan bij ouderen. Wij werken namelijk met fitnessapparatuur van Technogym. De apparatuur is zeer gebruiksvriendelijk en compleet af te stellen op niveau, kracht en/of uithoudingsvermogen. Daarnaast kunnen onze instructeurs je ondersteuning bieden waar nodig. Ook hebben wij een BIOCIRCUIT in onze fitness. Hierbij wissel je verschillende fitnessapparatuur na korte tijd af die zich automatisch aanpassen naar jouw instellingen. Zo is er bijvoorbeeld een programma met minder druk op pezen en gewrichten. 

Meer over BIOCIRCUIT

Senioren fitness groepsles 

Daarnaast bieden wij ook speciale senioren fitness aan: Senior Fit. Dit is een groepsles uitsluitend voor senioren die graag fit willen worden en/of blijven. Denk hierbij aan senioren gym met speciale gymnastiekoefeningen om het lichaam en de spieren soepel te houden. Maar ook kracht en cardiotraining zorgen ervoor dat het uithoudingsvermogen en de stabiliteit van het lichaam op peil blijft. Met uiteraard na de les de mogelijkheid om met elkaar gezellig na te praten onder het genot van een kopje koffie in onze horeca.  

Groepslessen voor senioren 

Veel van onze groepslessen zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Denk hierbij aan onderstaande groepslessen. 

Plan een rondleiding!

De beste manier om te zien of één van onze Arendse health clubs bij jou past is om zelf een kijkje te komen nemen.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Groepslessen voor senioren

Aquafit Arendse health club

Aquafit

Onze Aquafit lessen zijn razend populair en altijd een feestje. Met een combinatie van cardio oefeningen, spierversterking en flexibiliteitsoefeningen, biedt Aquafit een energieke en verfrissende training in het water.
Meer over Aquafit

Fit & Vitaal

Ben je een actieve senior op zoek naar een veilige en effectieve manier om fit en vitaal te blijven? Met gemakkelijk uit te voeren bewegingen, aangepast aan jouw behoeften en capaciteiten, biedt deze les een plezierige en stimulerende omgeving om aan je gezondheid en welzijn te werken.
Meer over Fit & Vitaal

BBB workout

De BBB workout is een effectieve manier om je buik, billen en benen te versterken. Onze BBB-lessen zijn een wekelijks hoogtepunt en bieden een gevarieerde reeks oefeningen. BBB is geschikt voor iedereen; of je nu net begint met sporten of al ervaring hebt. Je kan de oefeningen zelf aanpassen op jouw niveau, door zwaardere gewichten of geen gewichten te gebruiken. Wil je het zelf ervaren? Schrijf je dan nu in voor een proefles BBB.
Meer over BBB workout
Zumba arendse

Zumba

Zumba is een geweldige manier om calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren. De Zumba lessen bij Arendse health club zijn niet alleen een effectieve manier om fit te worden, maar het is ook ontzettend leuk! Wil je het zelf ervaren? Schrijf je dan nu in voor een gratis Zumba les.
Meer over Zumba
spinning arendse

Spinning

Spinning is de manier om flink calorieën te verbranden en te werken aan je uithoudingsvermogen. Een spinning workout bij Arendse health club is een groepsles geschikt voor alle fitnessniveaus. Je fietst mee op het ritme van knallende muziek in een sfeervolle spinningstudio. Onze instructeurs zorgen ervoor dat jij het maximale uit jouw spinning les zult halen!
Meer over Spinning
Body Shape - Arendse health club

Body Shape

Body Shape is een uitstekende manier om je conditie te verbeteren en je spieren in het hele lichaam te versterken. Bij Arendse health club zijn de lessen leuk en gevarieerd. Je beweegt op muziek en er hangt altijd een gezellige sfeer. Wil je het zelf ervaren? Schrijf je nu in voor een Body Shape-les en ontdek de voordelen van deze effectieve workout!
Meer over Body Shape

Functionele lessen

Functionele lessen worden in onze health clubs gegeven in de functionele ruimte van de sportschool. Dit zijn lessen in kleine groepen die 30 minuten duren. Elke maand wordt de inhoud van de lessen aangepast met nieuwe oefeningen. Zo blijft sporten uitdagend en afwisselend. Onze functionele lessen bestaan uit verschillende soorten circuittrainingen zoals Functional Boxing en Functional Cross. Lees meer of plan direct een gratis proefles.
Meer over Functionele lessen

Zwembad en welness

Arendse health club heeft verschillende vestigingen met een zwembad. Hier worden diverse zwemactiviteiten georganiseerd. Wij hebben een verwarmd zwembad, perfect voor senioren. Of dit nu is om rustig wat baantjes te trekken, of het lichaam te laten ontspannen na bijvoorbeeld een fitnessworkout. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van onze wellnessfaciliteiten. Even tot rust komen in het Turks stoombad of de doorbloeding van broze aderen stimuleren in de infraroodsauna. 

Banenzwemmen
Aquafit groepsles
Wellness 

Fysiotherapie 

Binnen onze Arendse health clubs bieden wij ook fysiotherapie aan. Onze fysiotherapeuten zijn goed ingespeeld op onze sportinstructeurs en kunnen zo samen gerichte ondersteuning bieden voor een actieve levensstijl. Zoals bijvoorbeeld het behoud en de verbetering van mobiliteit, maar ook ondersteuning bij valpreventie. Daarnaast zijn onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in pijnmanagement van bijvoorbeeld ouderdomsaandoeningen zoals artritis, osteoporose of chronische pijn. Of bij herstel na een operatie of blessure. Onze fysiotherapeuten zorgen voor een individueel oefenprogramma wat rekening houdt met de fysieke mogelijkheden en doelen van de senior.  

Meer over fysiotherapie

Fitness abonnement en tarieven 

Arendse health club biedt verschillende lidmaatschapsopties die passen bij verschillende budgetten en behoeften, waaronder kortetermijn- en langetermijnabonnementen, studenten- en seniorenkortingen, en gezinslidmaatschappen. Bekijk direct onze abonnementen en tarieven. 

Tarieven en abonnementen

 

Openingstijden en rooster 

Sportactiviteiten voor kinderen bieden wij aan bij onze vestigingen in Breda, Dongen, Lage Zwaluwe, Oosterhout, Raamsdonksveer en Tilburg. Let op, niet alle kidsactiviteiten zijn bij iedere vestiging beschikbaar. Bekijk direct het rooster bij onze verschillende vestigingen. 

Bekijk het rooster

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!