Spring naar content

Senioren Fit

Senioren Fit is naast Kinesis, Functional Move, Fuctional Boxing, Fuctional Core en Functional Cross één van de zes funtionele lessen die Arendse health club aanbiedt. Senioren Fit is een circuittraining waarbij je zes verschillende oefeningen uitvoert voor het hele lichaam, waarbij rekening is gehouden met senioren. Ben je op zoek naar een workout voor senioren? Schrijf je dan nu in voor een proefles.

Senioren Fit arendse health club
Functionele ruimte
Functionele fitheid
Sociale contacten
Gecertificeerde begeleiding

Wat is Senioren Fit? 

Senioren Fit is een circuittraining van 30 minuten waarin je verschillende oefeningen uitvoert. Bij het selecteren van deze oefeningen is rekening gehouden met senioren. Bij Senioren Fit werk je 40 seconden per oefening en heb je 20 seconden de tijd om te rusten en door te draaien naar de volgende oefening in het circuit. Je traint alle grote spiergroepen in je lichaam, van de benen en billen tot de rug en armen. Dit betekent dat het gericht is op het versterken van de spieren en bewegingen die nodig zijn voor dagelijkse activiteiten. 

De les is altijd vernieuwend en afwisselend zodat je mee kunt blijven doen en toch iedere keer weer een uitdaging hebt. Onze groepslessen hebben een maximum van 12 deelnemers. Dankzij deze kleine groepsgrootte kan de instructeur meer persoonlijke aandacht aan jou besteden, waardoor ze je beter kunnen begeleiden en de uitvoering van de bewegingen kunnen controleren, om zo het risico op blessures te verminderen. 

Senioren Fit bij Arendse 

Leden van Arendse health club kunnen onbeperkt deelnemen aan deze lessen bij ons op de clubs. We bieden het aan op verschillende vestigingen en de lessen zijn altijd vernieuwend en uitdagend. 

 • Functionele ruimte
  Bij onze clubs hebben we een speciale functionele ruimte gecreëerd waar de Senioren Fit groepslessen plaatsvinden. Deze ruimte is specifiek ontworpen en uitgerust met alle benodigde apparatuur en materialen voor een effectieve en veilige trainingssessie. Hier ervaar je een optimale omgeving waarin je je kunt concentreren op je training en jezelf kunt uitdagen om vooruitgang te boeken. We hebben veel aandacht besteed aan het creëren van de beste trainingservaring, zodat je comfortabel en met vertrouwen kunt werken aan je gezondheid. 
 • Functionele fitheid
  De Senioren Fit lessen zijn speciaal ontworpen om functionele fitheid te verbeteren, wat inhoudt dat de focus ligt op het versterken van spieren en bewegingen die essentieel zijn voor dagelijkse activiteiten. Door deze lessen wordt het gemakkelijker om taken uit te voeren zoals tillen, buigen, opstaan uit een stoel en traplopen, waardoor de onafhankelijkheid en kwaliteit van leven worden bevorderd.  
 • Sociale contacten
  Bij Arendse health club speelt het sociale aspect een belangrijke rol. Er heerst een gezellige sfeer waarin de deelnemers elkaar motiveren en ondersteunen. Na afloop van de les is er vaak gelegenheid om samen te komen en een kopje koffie of thee te drinken. Het sociale aspect draagt bij aan het plezier en de motivatie om regelmatig deel te nemen aan de Senioren Fit lessen. 
 • Gecertificeerde begeleiding
  We hechten veel waarde aan deskundige begeleiding. Onze instructeurs zijn gepassioneerd en goed opgeleid op het gebied van functionele training en ze helpen bij het waarborgen van de juiste technieken tijdens de Senioren Fit lessen. Ze geven persoonlijke aanwijzingen en bieden ondersteuning. Met hun expertise helpen ze je bij het correct uitvoeren van de oefeningen met als doel de kans op blessures te minimaliseren en optimale resultaten te behalen. Je kunt erop vertrouwen dat je in goede handen bent en dat je de benodigde begeleiding krijgt om veilig en effectief aan je fitnessdoelen te werken. 

Proefles aanvragen

Senioren Fit

Tijdsduur:

30 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Dongen, Oosterhout, Tilburg, Lage Zwaluwe

Niveau:

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm:

Kleinere groepsles

Training:

Conditie, balans, mobiliteit, algemeen welzijn

Abonnement:

Regulier abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Onze vestigingen

We bieden Senioren Fit lessen aan op verschillende vestigingen. Bekijk het rooster van de verschillende vestigingen.

Rooster bekijken

Meld je aan voor een groepsles Senioren Fit

Wil je graag ervaren hoe leuk en effectief de Senioren Fit groepsles bij Arendse health club is? Schrijf je dan nu in voor een proefles en ontdek wat deze training voor jou kan betekenen. 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!