Spring naar content

Peuterzwemmen

Kinderen kunnen vanaf 3 jaar meedoen met de peuterzwemlessen. Peuterzwemmen is een perfecte voorbereiding op het ABC zwemmen. De peuters zwemmen een half uur zonder ouders en krijgen spelenderwijs zwemtechnieken aangeleerd. Ontdek nu meer over peuterzwemmen of plan een gratis proefles.

20220408_090513-01

Wat is peuterzwemmen? 

Peuterzwemmen is een zwemles voor peuters en een perfecte voorbereiding op het ABC zwemmen. Het is een stimulerende en waardevolle ervaring die talloze voordelen biedt voor de ontwikkeling van je kind. In deze gezellige en veilige omgeving krijgt je peuter de kans om spelenderwijs vertrouwd te raken met het water en allerlei zwemvaardigheden te ontdekken. 

Peuterzwemmen is niet alleen leuk en vermakelijk voor je kind, maar het heeft ook aanzienlijke voordelen voor hun algehele ontwikkeling. Tijdens de zwemlessen worden verschillende oefeningen en activiteiten aangeboden die de motorische vaardigheden, coördinatie en balans van je peuter verbeteren. Het bewegen in het water is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging, wat bijdraagt aan een gezonde groei en ontwikkeling. 

Bovendien is peuterzwemmen een sociale activiteit waarbij je kind leert om samen te spelen en te communiceren met andere kinderen. Het interactieve karakter van de zwemlessen bevordert de sociale vaardigheden en helpt je peuter om zich comfortabel te voelen in een groepsomgeving.

Peuterzwemmen bij Arendse 

Onze peuterzwemlessen zijn speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 3 jaar oud. De lessen duren 30 minuten en we zorgen ervoor dat ze leuk en boeiend zijn, met speciale aandacht voor de individuele behoeften van elk kind. Onze ervaren instructeurs begeleiden je peuter stap voor stap en creëren een prettige omgeving voor uw kind door: 

Twee keer per jaar is er de mogelijkheid tot ‘afzwemmen’, waarbij je kind het Guppy-4 diploma kan behalen. Dit diploma vormt een goede voorbereiding op de ABC-cyclus, die kan worden gestart vanaf 4 jaar. We zien dan ook vaak peuters vanuit het peuterzwemmen doorstromen naar de reguliere zwemlessen. 

Wil je meer informatie over peuterzwemmen of een proefles inplannen? Vul dan onderstaand formulier in en kom langs!

Plan een rondleiding!

De beste manier om te zien of één van onze Arendse health clubs bij jou past is om zelf een kijkje te komen nemen.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Ontvang meer informatie over peuterzwemmen:

Voordelen van peuterzwemmen  

  • Stimulatie van lichamelijke en sociale ontwikkeling
    Peuterzwemmen bevordert zowel de fysieke als psychische ontwikkeling van je kindje. Spelenderwijs leert je peuter zijn of haar armen goed te gebruiken, wat de motorische vaardigheden versterkt en zelfvertrouwen opbouwt. In onze groepslessen leert je peuter ook andere kinderen kennen, wat de sociale ontwikkeling stimuleert. 
  • Essentiële vaardigheden
    Tijdens het peuterzwemmen leert je kindje alle essentiële vaardigheden, zoals drijven op de armpjes, op de buik of rug, rollen, draaien en onder water gaan. De bewegingsoefeningen maken het lichaam sterker en de activiteiten op muziek stimuleren de zintuigen. 
  • Gediplomeerde zweminstructeurs
    Bij peuterzwemmen werken we uitsluitend met gediplomeerde instructeurs. Zij begeleiden jou en je peuter tijdens de lessen en staan altijd klaar om te helpen of advies te geven. 

Inschrijven voor peuterzwemmen?

Wil je met je peuter komen zwemmen bij Arendse health club? Schrijf je dan nu in!