Spring naar content

Duurzaamheid

Bij Arendse health club vinden we duurzaamheid een belangrijk onderdeel om bij stil te staan, hier besteden we dan ook veel aandacht aan. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen.

Duurzaamheid bij Arendse

Met maar liefst 300 zonnepanelen in Breda, 151 panelen in Dongen en inmiddels ook zonnepanelen in Raamsdonksveer zijn we hard op weg om duurzame fitnesscentra te worden. Daarnaast zijn 3 van de 4 zwembaden binnen Arendse energiezuinig ingericht, er vindt een warmteterugwinning plaats door middel van warmtepompen. 

Klimaatbeheersingssystemen 

In onze groepsles- en fitnessruimtes hangen airco’s die zijn afgesteld met een klimaatbeheersingssysteem. Dit houdt in dat de temperatuur in de ruimtes afhangt van de buitentemperatuur, dit wordt door de regeltechniek luchtbehandeling geregeld. Dit is erg gezond maar ook heel duurzaam. Het is immers niet gezond als er in een ruimte met airco een verschil van 20 graden is met de buitentemperatuur.  

Sauna’s 

De sauna’s in Oosterhout, Tilburg en Raamsdonksveer zijn in de middag altijd uitgeschakeld om te voorkomen dat ze nutteloos aan staan en onnodig stroom verbruiken. Als je toch gebruik wenst te maken van de sauna kan dit aangegeven worden bij de receptionist. Zij zorgen er dan voor dat de sauna aanstaat na het sporten.  

In Dongen en Breda staan de sauna’s de gehele dag aan, hier wordt er meer gebruik van gemaakt. 

Maatschappelijk bewustzijn 

Naast dat wij bezig zijn met verduurzaming willen wij ook graag onze leden tips geven om ook hun steentje bij te dragen: 

Tips 

  • Douche korter, maximaal 5 minuten 
  • Plastic flesjes recyclen, dit kan bij iedere club. Er staan speciale tonnen om je lege fles in te leveren, de opbrengst hiervan gaat naar Kika.
  • Kom op de fiets! Dit is gelijk een goede warming-up. 
  • Geeft het door aan de receptionist als je klaar bent met de sauna, dan kan deze weer uitgezet worden. 

Wij dragen ons steentje bij! Jij toch ook? 

Plan een rondleiding!

De beste manier om te zien of één van onze Arendse health clubs bij jou past is om zelf een kijkje te komen nemen.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!