Spring naar content

Ontspanning

Yoga en pilates helpen je fysiek te ontspannen maar ook mentaal. Mentale ontspanning is erg belangrijk voor je gemoedstoestand en je fysieke energie. Bij Arendse health club bieden wij mogelijkheden tot ontspanning aan, denk hierbij bijvoorbeeld aan even bijkomen in de sauna of door een rustgevende les Yoga te volgen.

IMG_4013

Waarom is ontspanning belangrijk? 

Ontspanning is nodig om jezelf mentaal en fysiek gezond te houden. Gezonde voeding en voldoende beweging in combinatie met ontspanning dragen bij aan een gezond leven en gezond ouder worden. Een ontspannen hoofd kan beter omgaan met tegenslag, is vrolijker en geniet meer van het leven.  

Ontspannen na het sporten 

Als je gesport het bij Arendse health club in de fitness is ontspanning van groot belang voor het herstel van je lichaam en heeft tal van voordelen: 

 • Spierherstel: Tijdens het sporten ontstaan er microscopisch kleine scheurtjes in je spieren. Ontspanning na het sporten helpt je spieren te herstellen en zich aan te passen aan de inspanning, waardoor ze sterker worden. 
 • Voorkomt blessures: Rust na het sporten vermindert het risico op overbelasting en blessures. Het geeft je lichaam de tijd om te herstellen en eventuele schade te repareren. 
 • Mentaal herstel: Sporten kan mentale stress veroorzaken, en ontspanning na de inspanning helpt je geest tot rust te komen. Het vermindert spanning en bevordert een positieve gemoedstoestand. 
 • Verbetert slaap: Ontspanning na het sporten kan de kwaliteit van je slaap verbeteren. Regelmatige lichaamsbeweging gecombineerd met ontspanning kan helpen bij het reguleren van je slaappatroon.

Plan een rondleiding!

De beste manier om te zien of één van onze Arendse health clubs bij jou past is om zelf een kijkje te komen nemen.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Vormen van ontspanning bij Arendse  

Bij Arendse health club kun je op verschillende manieren bij onze clubs ontspannen: 

Wellness

Ontspannen in een sauna kan een heerlijke manier zijn om zowel fysieke als mentale spanning te verminderen en biedt verschillende gezondheidsvoordelen. 

 • Ontspanning van spieren: De hitte in de sauna kan helpen om spierspanning te verminderen en spieren te ontspannen. 
 • Verbeterde bloedcirculatie: De warmte verwijdt de bloedvaten, wat kan leiden tot een betere doorbloeding en het kan helpen om pijn en stijfheid te verminderen. 
 • Stressvermindering: De warmte en rustige omgeving van de sauna kunnen helpen om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. 
 • Ontgifting: Zweten in de sauna kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam. 

Meer over de wellness

Zwemmen

Ontspannen in een zwembad kan tal van fysieke, mentale en emotionele voordelen bieden. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen: 

 • Stressvermindering: Zwemmen en ontspannen in een zwembad kan helpen om stress te verminderen. Het kalmerende effect van water en de lichamelijke activiteit kunnen bijdragen aan een gevoel van ontspanning. 
 • Verlichting van spierspanning: Het drijvende effect van water helpt om spierspanning te verminderen en kan pijn en stijfheid verlichten. Het is vooral gunstig voor mensen met spier- en gewrichtsproblemen. 
 • Verbeterde ademhaling: Zwemmen vereist een gecontroleerde ademhaling, wat kan helpen om de longcapaciteit te vergroten en de ademhalingsspieren te versterken. 
 • Mentale ontspanning: Het geluid van kabbelend water en de algehele sfeer van een zwembad kunnen bijdragen aan mentale ontspanning en rust. 

Meer over zwemmen

Yogalessen

Ontspanning tijdens een yogales heeft tal van voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Hier zijn enkele belangrijke voordelen: 

 • Vermindert angst en depressie: Regelmatige yoga beoefening kan helpen bij het verminderen van symptomen van angst en depressie door het stimuleren van de productie van positieve neurotransmitters en het verminderen van stress. 
 • Verhoogt het lichaamsbewustzijn: Yoga moedigt je aan om bewust te zijn van je lichaam en je ademhaling. Dit vergroot het lichaamsbewustzijn en kan helpen bij het herkennen van spanning en ongemak in een vroeg stadium. 
 • Lichamelijke ontspanning: Yoga houdingen worden vaak gevolgd door een periode van diepe ontspanning, meestal in de vorm van savasana (lijkhouding). Dit helpt om fysieke spanning in het lichaam los te laten. 
 • Mentale ontspanning: Yoga moedigt mindfulness en meditatie aan, wat kan helpen om de geest tot rust te brengen, gedachten te vertragen en emotionele spanning te verminderen. 

Meer over Yogalessen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!