Spring naar content

Functional Core

Functional Core is naast Fuctional Boxing, Fuctional More, Functional Cross, Kinesis en Senioren Fit één van de zes funtionele lessen die Arendse health club aanbiedt. Functional Core is een small group training waarbij je zes verschillende oefeningen uitvoert met het accent op de spiergroepen in de core. Ben je op zoek naar een core workout? Schrijf je dan nu in voor een proefles.

20230907_091852
Functionele ruimte
Core versterken
Geschikt voor alle niveaus
Professionele begeleiding

Wat is Functional Core?

Functional Core is een small group training van 30 minuten waarin je zes oefeningen voor de core uitvoert. De core bestaat uit de spiergroepen in het midden van je lichaam, met name de buikspieren, rugspieren en heupspieren. Bij Functional Core werk je 40 seconden per oefening en heb je 20 seconden de tijd om te rusten en je voor te bereiden voor de volgende oefeningen. Er zijn drie rondes waarin je alle oefeningen uitvoert. Voorbeelden van oefeningen zijn planken, crunches, russian twists, mountain climbers. Tevens wordt er regelmatig gebruik gemaakt van materialen. 

Elke maand worden de lessen vernieuwd, zo blijft de les afwisselend en uitdagend. De lessen bestaan uit maximaal 12 deelnemers. Door deze kleine groepen heeft de instructeur meer aandacht voor jou en kan hij/zij je beter begeleiden en de uitvoering van de bewegingen controleren. 

Functional Core bij Arendse 

Leden van Arendse health club kunnen onbeperkt deelnemen aan deze small group lessen bij ons op de clubs. We bieden het aan op verschillende vestigingen en elke maand introduceren we nieuwe oefeningen, waardoor de lessen altijd uitdagend en gevarieerd blijven. 

 • Functionele ruimte
  Bij Arendse health club hebben we een speciale functionele ruimte gecreëerd in onze clubs om je de beste trainingservaring te bieden. Deze ruimte is uitgerust met alle benodigde apparatuur en materialen voor een effectieve trainingssessie. Of je nu deelneemt aan functionele lessen of liever zelfstandig traint, onze functionele ruimte biedt de ideale omgeving. 
 • Core versterken
  De core is vaak zwak of slecht in balans vanwege het vele zitten. Functional Core is specifiek gericht op het versterken van de spieren in je buik, rug en heupen. Door deze les kun je de kracht en stabiliteit van deze spiergroepen vergroten. Een sterke core is essentieel voor veel sporten, zoals hardlopen, zwemmen, golfen, tennis en tal van andere disciplines. Verder kan het helpen bij het verminderen van het risico op blessures en rugklachten. 
 • Geschikt voor alle niveaus
  Onze groepslessen zijn geschikt voor alle niveaus, ongeacht je mate van ervaring of niveau. Of je nu een beginner bent die kennis wil maken met functionele training of een gevorderde sporter die zijn vaardigheden wil verbeteren, onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je op je eigen niveau kunt trainen. Ze begeleiden je door de verschillende oefeningen en bieden aanpassingen waar nodig, zodat je het maximale uit elke trainingssessie kunt halen en jezelf kunt blijven uitdagen. 
 • Professionele begeleiding
  Bij Arendse health club hechten we veel waarde aan professionele begeleiding. Onze gepassioneerde en deskundige instructeurs zijn speciaal opgeleid in functionele training en staan klaar om je te begeleiden tijdens Functional Core. Ze bieden individuele aanwijzingen en differentiëren zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Met hun expertise zorgen ze ervoor dat je de juiste techniek gebruikt, minimaliseren ze het risico op blessures en helpen ze je om maximale resultaten te behalen. 

Proefles aanvragen

Functional Core

Tijdsduur

30 minuten

Wanneer

Zie rooster

Locaties

Breda, Dongen, Oosterhout, Tilburg, Lage Zwaluwe

Niveau

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm

Kleinere groepsles

Training

Afvallen, kracht- en spieropbouw, conditie, coördinatie, balans, verbetering van de kernspieren

Abonnement

Regulier abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Onze vestigingen

We bieden Functional Core lessen aan op verschillende vestigingen. Bekijk het rooster van de verschillende vestigingen.

Rooster bekijken

Meld je aan voor Functional Core

Wil je graag ervaren hoe intensief en effectief de Functional Core groepsles bij Arendse health club is? Schrijf je dan nu in voor een proefles en ontdek wat deze training voor jou kan betekenen. 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!