Spring naar content

Hot Yoga in Breda

Onze Hot Yoga groepslessen in Breda is voor iedereen die op zoek is naar een uitdagende en verkwikkende yogales uitgevoerd in een verwarmde studio. Dankzij een combinatie van traditionele yogahoudingen en de warmte in de studio, biedt Hot Yoga een intensieve workout die je flexibiliteit, kracht en ontspanning bevordert.

yoga
Intensiteit
Flexibiliteit
Ontgifting

Wat is Hot Yoga? 

Hot Yoga is een yogastijl die wordt beoefend in een verwarmde studio, meestal op een temperatuur van ongeveer 35-40 graden Celsius. De warmte helpt je spieren op te warmen en je flexibiliteit te vergroten, waardoor je dieper in de houdingen kunt gaan. Deze bijzondere yogavorm combineert elementen van traditionele Hatha Yoga om een intensieve en verkwikkende ervaring te bieden. 

Tijdens een Hot Yoga-les voer je traditionele yogahoudingen, asana’s genoemd, uit. De warmte maakt het mogelijk dieper in de houdingen te gaan en je lichaam op een manier te stretchen die in een koelere omgeving moeilijker zou zijn. Zo verbeter je je flexibiliteit en vergroot je het bereik van je yogaposes. 

Hot Yoga is ontworpen om elke houding geleidelijk in de volgende over te laten gaan. Hier draait het niet alleen om het uitvoeren van complexe poses, maar ook om bewustwording van je ademhaling en verbinding maken met je innerlijke zelf. Deze stijl stimuleert je om in het moment te zijn en je gedachten los te laten, voor een meditatieve en ontspannende ervaring. 

Proefles aanvragen

Hot Yoga in Breda

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda

Niveau:

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm:

Groepsles

Training:

Flexibiliteit, balans, stressvermindering

Abonnement:

Valt binnen het regulieren abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Hot Yoga bij Arendse Breda 

Leden van Arendse health club kunnen onbeperkt deelnemen aan onze Hot Yoga lessen in Breda. Een Hot Yoga les duurt 60 minuten en wordt gehouden in een verwarmde studio, meestal op een temperatuur van ongeveer 35-40 graden Celsius. We bieden voldoende yoga matten en andere benodigdheden aan. 

Onze ervaren instructeurs begeleiden je zorgvuldig bij het correct uitvoeren van de houdingen en ademhalingstechnieken. De les is geschikt voor zowel beginners als gevorderde yogi’s. 

Om je voor te bereiden op Hot Yoga, raden we aan om voldoende water te drinken gedurende de dag en lichte, loszittende kleding te dragen tijdens de les. Vermijd katoenen kleding, omdat dit vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat je minstens 2 uur voor de les hebt gegeten om een lege maag te hebben. 

Voordelen van de groepsles Hot Yoga 

  • Verbeterde Flexibiliteit: De warmte in de Hot Yoga-studio warmt je spieren op, waardoor je flexibiliteit toeneemt. Je zult merken dat je dieper in yogahoudingen kunt gaan en een groter bewegingsbereik ervaart. 
  • Kracht en Spierversterking: Hot Yoga biedt ook voordelen op het gebied van kracht en spierversterking. De verschillende houdingen dagen je uit om je spieren te activeren en te versterken, wat resulteert in algehele lichaamskracht. 
  • Stressvermindering en Ontspanning: Hot Yoga kan stress verminderen en ontspanning bevorderen. De warmte, rustige ademhaling en focus op lichaam en geest helpen spanning los te laten en innerlijke rust te ervaren. 
  • Ontgifting: Door te zweten tijdens de Hot Yoga-sessie worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd, wat het ontgiftingsproces stimuleert. Dit kan bijdragen aan een gezondere huid en algeheel welzijn. 

Proefles aanvragen

Meld je aan voor de groepsles Hot Yoga in Breda! 

Als je op zoek bent naar een energieke en bevredigende yogales die je fysiek en mentaal uitdaagt, is Hot Yoga zeker het proberen waard. Meld je vandaag nog aan voor de groepsles Hot Yoga bij Arendse health club Breda. Neem contact met ons op en ontdek hoe Hot Yoga jou kan helpen om je lichaam en geest in balans te brengen. 

Proefles aanvragen