Spring naar content

Banenzwemmen Oosterhout

Betreed het water en ervaar de voordelen van banenzwemmen bij Arendse Health Club in Oosterhout. Of je nu een ervaren zwemmer bent of net begint, banenzwemmen biedt de perfecte gelegenheid om je zwemvaardigheden te verfijnen en je algehele conditie te verbeteren.

IMG_9985

Wat houdt banenzwemmen in?

Banenzwemmen is een gestructureerde zwemactiviteit waarbij individuele zwemmers zichzelf uitdagen door banen te trekken in het zwembad. Het is een georganiseerde en doelgerichte vorm van zwemmen waarbij je op je eigen tempo heen en weer zwemt, vaak langs de lengte van het bad. 

Deze activiteit biedt je de mogelijkheid om je zwemvaardigheden te verfijnen, je uithoudingsvermogen te vergroten en te genieten van een rustgevende zwemsessie. Je hebt ook de vrijheid om de intensiteit van je training aan te passen door sneller te zwemmen of meer banen af te leggen, afhankelijk van je persoonlijke doelen.  

Voor wie is banenzwemmen?

Banenzwemmen verwelkomt zwemmers van alle niveaus, of je nu een beginner bent of een ervaren waterrat. Deze individuele activiteit stelt jou in staat om zelf te bepalen hoeveel banen je zwemt en in welk tempo. Het is een uitstekende gelegenheid om je zwemvaardigheden te verfijnen en tegelijkertijd te werken aan je algehele fitheid in het water. 

Of je nu regelmatig baantjes trekt als onderdeel van je trainingsroutine of gewoon wilt ontspannen na een lange dag, banenzwemmen is een veelzijdige en geliefde activiteit die door zwemliefhebbers wereldwijd wordt omarmd. 

Banenzwemmen bij Arendse Oosterhout 

Bij Arendse Oosterhout bieden we uitstekende faciliteiten voor banenzwemmen in ons zwembad. We hebben douches voor en na het zwemmen, ruime kleedkamers en wellness faciliteiten. Onze zwembaden zijn voorzien van warm water en gefilterd water met minimale chemicaliën voor een prettige ervaring. 

Om te genieten van banenzwemmen bij Arendse Oosterhout, kun je lid worden of kiezen voor een zwemlidmaatschap. Met dit lidmaatschap betaal je slechts €6,50 per zwemsessie en kun je ook gebruikmaken van een voordelige 12-rittenkaart voor €65,00. 

Wat moet ik meenemen? 

Als je komt banenzwemmen bij ons, zijn er een aantal spullen die je zou moeten overwegen om mee te nemen. Hier is een lijst met dingen die handig kunnen zijn: 

 • Zwemkleding 
 • Handdoek 
 • Slippers of badschoenen 
 • Zwembril 
 • Zwemcap 
 • Muntje voor de kluisjes 
 • Shampoo 

Lid worden    Rondleiding inplannen

Plan een rondleiding!

De beste manier om te zien of één van onze Arendse health clubs bij jou past is om zelf een kijkje te komen nemen.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Voordelen van Banenzwemmen

Banenzwemmen biedt diverse voordelen voor je gezondheid en welzijn: 

 • Verbetering van Zwemvaardigheden: Je kunt je zwemtechniek verfijnen en ademhalingstechnieken verbeteren. 
 • Spierversterking: Tijdens het zwemmen worden vrijwel al je spieren ingezet, wat leidt tot krachttoename en spiertonus. 
 • Cardiotraining: Banenzwemmen is een uitstekende cardio-oefening die je hart en longen versterkt en je uithoudingsvermogen vergroot. 
 • Gewichtsbeheersing: Zwemmen is effectief voor calorieverbranding en helpt bij het behouden van een gezond gewicht. 
 • Stressvermindering: Zwemmen heeft een kalmerend effect op de geest en kan stress en angst verminderen. 

Lid worden    Rondleiding inplannen 

Wat train je met banenzwemmen

Banenzwemmen is een complete lichaamsbeweging die verschillende spiergroepen aanspreekt, waaronder schouders, rug, armen, borst, buik en benen. Daarnaast verbetert het je uithoudingsvermogen. 

Zwemrooster 

Wil je weten wanneer je kunt vrijzwemmen en banenzwemmen bij een Arendse health club bij jou in de buurt? Kies de locatie waarvoor je het rooster wilt bekijken:
Breda
Dongen
Oosterhout
Raamsdonksveer

Meld je aan voor banenzwemmen

Wacht niet langer en ontdek de voordelen van banenzwemmen bij Arendse health club in Oosterhout. Geniet van de vrijheid om je eigen zwemsessies te plannen en werk aan je zwemdoelen in een ondersteunende en comfortabele omgeving. We verwelkomen je graag in ons zwembad! 

Lid worden    Rondleiding inplannen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!