Spring naar content

Banenzwemmen Dongen

Stap het water in en ontdek de kracht van banenzwemmen bij Arendse health club in Dongen. Of je nu een doorgewinterde zwemmer bent of net begint, banenzwemmen biedt de ideale gelegenheid om je zwemvaardigheden te perfectioneren en je conditie naar een hoger niveau te tillen.

IMG_4240

Wat houdt banenzwemmen in?  

Banenzwemmen is een gestructureerde zwemactiviteit waarbij individuele zwemmers zichzelf uitdagen door banen te trekken in het zwembad. Het is een georganiseerde en doelgerichte vorm van zwemmen waarbij je op je eigen tempo heen en weer zwemt, vaak langs de lengte van het bad. 

Deze activiteit biedt de gelegenheid om je zwemvaardigheden te verbeteren, je uithoudingsvermogen te vergroten en te genieten van een ontspannen zwemsessie. Je hebt ook de flexibiliteit om een intensievere training te volgen door sneller te zwemmen of meer banen af te leggen, afhankelijk van je persoonlijke doelen. 

Voor wie is banenzwemmen? 

Banenzwemmen staat open voor zwemmers van alle niveaus, of je nu een beginner bent of een ervaren zwemmer. Het is een individuele activiteit waarbij je volledige controle hebt over hoeveel banen je zwemt en in welk tempo. Deze vorm van zwemmen biedt een uitstekende gelegenheid om je zwemtechniek te verfijnen en tegelijkertijd aan je algehele fitheid in het water te werken. 

Of je nu regelmatig baantjes trekt als onderdeel van je trainingsroutine of gewoon wilt ontspannen na een lange dag, banenzwemmen is een veelzijdige en veel beoefende activiteit in zwembaden over de hele wereld. 

Banenzwemmen bij Arendse Dongen 

Bij Arendse Dongen bieden we uitstekende faciliteiten voor banenzwemmen in ons zwembad. We hebben douches voor en na het zwemmen, ruime kleedkamers en wellness faciliteiten. Onze zwembaden zijn voorzien van warm water en gefilterd water met minimale chemicaliën voor een prettige ervaring. 

Om te genieten van banenzwemmen bij Arendse Dongen, kun je lid worden of kiezen voor een zwemlidmaatschap. Met dit lidmaatschap betaal je slechts €6,50 per zwemsessie en kun je ook gebruikmaken van een voordelige 12-rittenkaart voor €65,00. 

Wat moet ik meenemen? 

Als je komt banenzwemmen bij ons, zijn er een aantal spullen die je zou moeten overwegen om mee te nemen. Hier is een lijst met dingen die handig kunnen zijn: 

 • Zwemkleding 
 • Handdoek 
 • Slippers of badschoenen 
 • Zwembril 
 • Zwemcap 
 • Muntje voor de kluisjes 
 • Shampoo 

Lid worden    Rondleiding inplannen

Plan een rondleiding!

De beste manier om te zien of één van onze Arendse health clubs bij jou past is om zelf een kijkje te komen nemen.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Voordelen van banenzwemmen 

Banenzwemmen biedt diverse voordelen voor je gezondheid en welzijn: 

 • Verbetering van Zwemvaardigheden: Je kunt je zwemtechniek verfijnen en ademhalingstechnieken verbeteren. 
 • Spierversterking: Tijdens het zwemmen worden vrijwel al je spieren ingezet, wat leidt tot krachttoename en spiertonus. 
 • Cardiotraining: Banenzwemmen is een uitstekende cardio-oefening die je hart en longen versterkt en je uithoudingsvermogen vergroot. 
 • Gewichtsbeheersing: Zwemmen is effectief voor calorieverbranding en helpt bij het behouden van een gezond gewicht. 
 • Stressvermindering: Zwemmen heeft een kalmerend effect op de geest en kan stress en angst verminderen. 

Lid worden    Rondleiding inplannen

Wat train je met banenzwemmen 

Banenzwemmen is een complete lichaamsbeweging die verschillende spiergroepen aanspreekt, waaronder schouders, rug, armen, borst, buik en benen. Daarnaast verbetert het je uithoudingsvermogen.  

Zwemrooster 

Wil je weten wanneer je kunt vrijzwemmen en banenzwemmen bij een Arendse health club bij jou in de buurt? Kies de locatie waarvoor je het rooster wilt bekijken:
Breda
Dongen
Oosterhout
Raamsdonksveer

Meld je aan voor banenzwemmen 

Wacht niet langer en ontdek de voordelen van banenzwemmen bij Arendse health club in Dongen. Geniet van de vrijheid om je eigen zwemsessies te plannen en werk aan je zwemdoelen in een ondersteunende en comfortabele omgeving. We verwelkomen je graag in ons zwembad!

Lid worden    Rondleiding inplannen