Spring naar content

Aquabootcamp

Ben je op zoek naar een uitdagende en energieke workout die plaatsvindt in het water? Dan is onze groepsles Aqua Bootcamp precies wat je nodig hebt. Met verschillende oefeningen, gebruikmakend van verschillend materiaal en in een circuitvorm, biedt Aqua Bootcamp een unieke en effectieve training in het zwembad.

Aquabootcamp Arendse health club
Intensieve training
Groepsdynamiek
Cardio training

Wat is Aqua Bootcamp? 

Aqua Bootcamp is een groepsles die plaatsvindt in het zwembad. Deze unieke workout combineert de voordelen van een bootcamp-training met de weerstand en ondersteuning van het water. Tijdens de les voer je verschillende oefeningen uit, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse materialen zoals drijvers, zwemnoedels en aqua dumbbells. 

De les kan worden georganiseerd in verschillende formats, waaronder een circuitvorm. Hierbij doorloop je verschillende stations in het zwembad en werk je aan je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Elke oefening wordt aangepast aan de specifieke wateromgeving, waardoor je een effectieve full-body workout krijgt terwijl je geniet van het verfrissende gevoel van het water om je heen. 

Hoe gaat een Aqua Bootcamp les? 

De Aqua Bootcamp begint met een opwarmingsfase, waarbij je een paar oefeningen in het water doet om je spieren op te warmen. Dit kan variëren van jumping jacks tot heen en weer zwemmen en knieheffen, waardoor je hartslag omhooggaat en je bloedcirculatie wordt gestimuleerd. 

Vervolgens ga je door naar het circuit, daarna voer je verschillende groepsoefeningen uit, zoals het doorgeven van een bal of het samenwerken met andere deelnemers om bepaalde taken uit te voeren. Dit zorgt niet alleen voor een leuke en sociale sfeer, maar ook voor een extra uitdaging om je teamworkvaardigheden te verbeteren. 

De les wordt afgesloten met een verkoelende cooling-down, waarbij je je spieren strekt en ontspant. Dit helpt bij het verminderen van spierpijn en het bevorderen van een gevoel van rust en welzijn na de intensieve workout. 

Aquabootcamp bij Arendse 

Leden van Arendse health kunnen onbeperkt deelnemen aan de groepsles. In een gezellige sfeer wordt er hard gewerkt om het beste uit elke workout te halen. Kleedkamers en pashokjes zijn beschikbaar voor het omkleden, en we bieden verwarmde douches waar je voor en na de les kunt afspoelen. 

Het zwembad heeft verwarmd water, waardoor het comfortabel is om het water in te gaan en het je spieren en bloedcirculatie stimuleert tijdens het bewegen. 

Onze professionele instructeurs zullen je begeleiden bij het uitvoeren van de oefeningen en je motiveren om alles uit je workout te halen. Ze bieden ook verschillende opties voor verschillende niveaus, zodat iedereen op zijn eigen tempo kan deelnemen en vooruitgang kan boeken. 

Voordelen van de groepsles Aqua Bootcamp

  • Weinig impact op gewrichten
    Door de weerstand van het water is Aqua Bootcamp een low-impact workout. Het water biedt ondersteuning en minimaliseert het risico op blessures, terwijl je toch effectief aan je kracht en uithoudingsvermogen werkt. 
  • Total-body workout
    Aqua Bootcamp biedt een total-body workout, waarbij alle spiergroepen worden getraind. De combinatie van cardiovasculaire oefeningen en weerstandstraining in het water zorgt voor een uitgebalanceerde training van het hele lichaam. 
  • Verhoogde kracht en uithoudingsvermogen
    Door de weerstand van het water is Aqua Bootcamp een uitstekende manier om kracht op te bouwen en je uithoudingsvermogen te vergroten. De oefeningen in het water bieden constante weerstand, waardoor je spieren harder moeten werken. 

Proefles aanvragen

Aquabootcamp

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Dongen, Raamsdonksveer, Oosterhout

Niveau:

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm:

Groepsles

Training:

Intensieve en uitdagende training

Abonnement:

Regulier abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Onze vestigingen

We bieden Aquabootcamp lessen aan op verschillende vestigingen. Bekijk het rooster van de verschillende vestigingen.

Rooster bekijken

Meld je aan voor de groepsles Aqua Bootcamp!

Ben je klaar voor een uitdagende en verfrissende workout in het water? Meld je dan nu aan voor de groepsles Aqua Bootcamp bij Arendse health club. Onze ervaren instructeurs begeleiden je door een circuit van oefeningen die zijn ontworpen om je kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit te verbeteren. Neem contact met ons op en ontdek hoe Aqua Bootcamp jou kan helpen om fit en energiek te worden. 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!