Spring naar content

Waarom ieder kind zwemdiploma-c zou moeten halen

 

Zwemles Breda 2 Arendse
Categorie: Zwemmen
Leestijd: 2 minuten
Datum: 19-10-2023

Waarom ieder kind zwemdiploma-c zou moeten halen

A staat voor Aanleren, B staat voor Beter en C staat voor Compleet. Dat is ook de reden dat wij alle zwemkinderen aanraden om voor het c-diploma op te gaan. Naast het feit dat je zwemdiploma ABC dan ‘compleet’ is, zijn er nog tal van redenen om hiervoor te kiezen.

Tijdens de zwemlessen bij Arendse health club krijgen we vaak van ouders te horen dat ze waarschijnlijk stoppen na het b-diploma. De voornaamste reden hiervan is dat ouders hier het nut niet van inzien. Vandaar dat we in dit stukje nog eens dieper ingaan op de meerwaarde van het c-diploma.

Zwem-ABC
De naam van het zwemtraject zegt het eigenlijk al: Zwem-ABC. Het tussentijds stoppen wil dus zeggen dat je kind extra vaardigheden mist om zichzelf in veiligheid te brengen. Daarom hameren wij er altijd op nog even door te gaan om het volledige Zwem-ABC te halen. Zo weet je zeker dat je kind in alle omstandigheden klaar is om zichzelf te redden.

Waarom het c-diploma?
Om de zwemvaardigheid te verbeteren tijdens het c-diploma leren kinderen o.a. ‘survival zwemmen’. Dat wil zeggen, zwemmen met een lange broek, shirt met lange mouwen, een jas en waterschoenen. Je weet tenslotte nooit op wat voor moment je in gevaar van water kan komen, dit hoeft niet alleen te zijn als je zwemkleding aan hebt!

Tijdens de zwemlessen leren de kinderen verschillende vaardigheden zoals over en onder een mat door zwemmen, de HELP-houding en watertrappen. Ook 50 meter school- en rugslag zwemmen is een onderdeel van het survival zwemmen. En mocht je kind zelf een keer in actie moeten komen om iemand te redden, wordt de hurkhouding geoefend.

Bij het c-diploma worden de afstanden van de zwemslagen nogmaals vergroot. Hierbij is een goede techniek ontzettend belangrijk, aangezien kinderen bij het zwemmen zo min mogelijk energie moeten gebruiken. Door goed te werken aan techniek, leren kinderen hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van het water en dat kunnen ze weer toepassen tijdens het survival zwemmen.

Onze mening
Is het c-diploma verplicht? Nee. Raden wij het aan? Absoluut! Alleen met zwem-ABC is je kind écht voorbereid op een leven lang (veilig) zwemplezier. Met de komst van zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van waterrecreatie, hebben kinderen andere vaardigheden nodig dan vroeger. Deze vaardigheden leren kinderen vooral tijdens de lessen van het c-diploma. Anders dan vroeger, toen er alleen nog maar A en B was, hebben de kinderen van tegenwoordig het diploma echt nodig!

Plan een rondleiding!

De beste manier om te zien of één van onze Arendse health clubs bij jou past is om zelf een kijkje te komen nemen.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Vragen?

Heeft u vragen over Arendse health club? We staan klaar om u te helpen! Laat ons weten wat u wilt weten, en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
xcore Arendse breda