Spring naar content

Peutergym

Peutergym is veel meer dan alleen bewegen. Het is een avontuurlijke ontdekkingsreis waarin peuters op een speelse manier hun lichaam en zintuigen verkennen. Tijdens de les kan jouw peuter al zijn energie kwijt, werken aan zijn motorische vaardigheden en samen spelen met andere kindjes. En het beste van alles is dat jouw meubels heel blijven!

Peutergym Arendse
Motorische ontwikkeling
Veilige omgeving
Plezier en spel

Wat is Peutergym? 

Peutergym is een energieke en leuke les van 30 minuten, speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. Deze speelse bewegingsactiviteit is de perfecte voorbereiding op de gymlessen die jouw kindje later op school zal krijgen.  

Tijdens de Peutergymlessen worden de kleintjes uitgedaagd met een gevarieerd programma vol bewegingsspelletjes, klim- en klauteroefeningen, en uitdagende parcoursen. Terwijl ze springen, rennen, rollen, klimmen, balanceren en spelen met verschillende attributen, ontwikkelen ze spelenderwijs hun motorische vaardigheden en ontdekken ze hun eigen lichaam en zintuigen. 

Peutergym is niet alleen een moment van beweging, maar ook een gelegenheid waarin sociale vaardigheden worden aangemoedigd. Terwijl de peuters samen spelen, leren ze om te delen, samen te werken en te wachten op hun beurt. Deze waardevolle ervaringen helpen hen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het bouwen van zelfvertrouwen. 

Peutergym bij Arendse 

Bij Arendse health club hebben we een ruime zaal met verschillende attributen om een goede, maar vooral ook leuke les te kunnen geven. Elke les staat garant voor plezier, interactie en ontwikkeling, waarbij de peuters volop genieten van het bewegen en ontdekken. Onze peutergyminstructeurs zorgen voor een warme en stimulerende omgeving, waarin de kleintjes zich vrij kunnen uiten en hun eigen grenzen kunnen verleggen. 

De lessen worden in kleine groepjes gegeven en duren 30 minuten. De les staat onder begeleiding van een gecertificeerde sportleraar en indien gewenst zal de intake worden verzorgd door een kinderfysiotherapeut. 

Vaak begint en eindigt een ‘les’ gezamenlijk, worden er spelletjes gespeeld, liedjes gezongen en mag je peuter ‘vrij spelen’. Alle materialen die in de zaal aanwezig zijn, kunnen (onder begeleiding) worden gebruikt. Spelenderwijs leren kleintjes om te gooien en te rollen met een bal, over een (lage) balk te lopen en bijvoorbeeld te klimmen. 

We bieden speciale abonnementen aan voor peuters die één keer per week willen deelnemen aan peutergym.

Proefles aanvragen

Peutergym

Tijdsduur:

30 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer, Tilburg

Niveau:

Peuters

Vorm:

Groepsles

Training:

Motorische ontwikkeling, fun, sociale interactie

Abonnement:

Peuter gym abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Voordelen van Peutergym 

 • Motorische ontwikkeling
  Peutergym stimuleert de ontwikkeling van grove en fijne motoriek bij peuters. Ze leren klimmen, springen, balanceren en andere bewegingen die essentieel zijn voor hun groei en ontwikkeling.
   
 • Coördinatie en evenwicht
  Door de verschillende bewegingsactiviteiten in de Peutergymlessen verbeteren peuters hun coördinatie en evenwicht. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van lichaamscontrole en zelfvertrouwen.
   
 • Samen spelen
  In Peutergym leren peuters samen te spelen en te bewegen. Dit bevordert sociale interactie en helpt hen om samen te werken met andere kinderen.
   
 • Zelfvertrouwen
  Peutergym is een geweldige manier voor peuters om succeservaringen op te doen. Ze worden aangemoedigd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en hun prestaties te vieren, wat hun zelfvertrouwen vergroot.
   

Meld je aan voor Peutergym!

Onze Peutergymlessen bieden een speelse en dynamische omgeving waarin peuters kunnen ontdekken, bewegen en plezier kunnen maken. Meld je peuter aan voor Peutergym en laat hen genieten van een energiek en avontuurlijk bewegingsprogramma! 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!