Spring naar content

Jeugd Hip Hop

Staat jouw kind thuis ook altijd te springen voor de tv of op muziek? Dan moet je echt eens meedoen met een van de Hip Hop lessen bij Arendse health club. Hier leert je kind op speelse wijze bewegen op muziek en het onthouden van liedjes en beweging.

hip hop 8 - 12 jr
Expressie en creativiteit
Fysieke coördinatie
Positieve invloed

Wat is Hip Hop? 

Hip Hop is een populaire dansstijl die is ontstaan in de straten van New York. Het combineert verschillende dansstijlen en wordt gekenmerkt door zijn ritmische en dynamische bewegingen. 

De dansstijl Hip Hop omvat een breed scala aan bewegingen en technieken, die vaak worden gecombineerd met improvisatie en freestylen. Het unieke aspect van Hip Hop is dat het dansers de vrijheid geeft om hun persoonlijkheid te uiten en hun eigen stijl te ontwikkelen.  

Binnen de Hip Hop zijn er verschillende subcategorieën en stijlen, elk met zijn eigen kenmerken en achtergrond. Enkele bekende soorten Hip Hop dansen zijn: 

 • Streetdance
  Deze stijl ontwikkelde zich in de straten en clubs van stedelijke gebieden en omvat een mix van verschillende dansvormen, waaronder Popping, Locking, Breaking en andere elementen van Hip Hop.
   
 • Breakdance
  Ook bekend als ‘B-boying’ of ‘B-girling’, is Breakdance een acrobatische en indrukwekkende stijl die zich richt op grondbewegingen, spinnen en powermoves.
   
 • Popping en Locking
  Deze stijlen leggen de nadruk op het isoleren van specifieke lichaamsdelen en het creëren van scherpe en gecontroleerde bewegingen.
   
 • Krumping
  Een zeer energieke en expressieve vorm van Hip Hop die zich kenmerkt door snelle, ongecontroleerde bewegingen en intensieve fysieke expressie.
   

Hip Hop bij Arendse 

Houd je van stoer, swag en flow en wil je lekker bouncen op de beat, dan is Hip Hop een les voor jou. We werken met dansmixen, dit wil zeggen dat we verschillende liedjes in 1 mix gebruiken, daardoor werken we ook met verschillende dansstijlen zoals; HipHop, Locking, Waacking, Voquing, Feminine, Dancehall, Afro, House. 

Bij Arendse health Club zijn kinderen vanaf 3 jaar al welkom. Wij geven Hip Hop lessen op verschillende locaties voor diverse leeftijden. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die het leuk vindt om te dansen. De professionele dansdocent zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen en een leuke tijd heeft.  

Er zijn speciale abonnementen voor kinderen die één keer per week de Hip Hop les willen volgen. 

Proefles aanvragen

 

Jeugd Hip Hop

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Raamsdonksveer

Niveau:

Jongeren

Vorm:

Groepsles

Training:

Conditie, fun, sociale interactie

Abonnement:

Hip Hop jeugd abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Voordelen van Hip Hop voor kinderen 

 • Fysieke fitheid en coördinatie
  Hip Hop is een geweldige manier om de fysieke fitheid en coördinatie van kinderen te verbeteren. De snelle en ritmische bewegingen in combinatie met de kracht- en uithoudingsvermogenstraining dragen bij aan het opbouwen van kracht, flexibiliteit en evenwicht.
   
 • Creativiteit en zelfexpressie
  Hip Hop biedt kinderen de mogelijkheid om hun creativiteit te uiten en hun eigen stijl te ontwikkelen. Ze kunnen hun persoonlijkheid en emoties tot uiting brengen door middel van dansbewegingen, choreografie en improvisatie.
   
 • Zelfvertrouwen en sociale vaardigheden
  Door deel te nemen aan Hip Hop-groepslessen kunnen kinderen hun zelfvertrouwen vergroten en sociale vaardigheden ontwikkelen. Ze leren samen te werken in een team, te communiceren met anderen en zich comfortabel te voelen op het podium.
   
 • Plezier en entertainment
  Hip Hop is leuk en opwindend! Het geeft kinderen de kans om te genieten van muziek, dans en beweging. Ze kunnen nieuwe vaardigheden leren, zichzelf uitdagen en plezier hebben met leeftijdsgenoten.
   

Meld je kind aan voor Hip Hop!

Wil je dat je kind deelneemt aan een energieke en leuke danservaring? Meld je kind dan nu aan voor de Hip Hop-groepsles bij Arendse health club. Onze ervaren instructeurs zorgen voor een dynamische en stimulerende omgeving waarin kinderen kunnen leren en groeien in hun dansvaardigheden. Neem contact met ons op en ontdek hoe Hip Hop jouw kind kan inspireren en laten stralen op de dansvloer. 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!