Spring naar content

Yoga

Namaste! Zoek je een workout die je fysieke kracht, flexibiliteit en innerlijke rust verbeterd? Wij bieden verschillende vormen van yoga, zoals Flow, Hatha Yoga en Ashtanga Power Yoga, voor zowel beginners als gevorderden. Meld je aan voor een les en voel de positieve energie stromen terwijl je lichaam sterker en soepeler wordt en je geest tot rust komt.

IMG_3956
Toegankelijkheid
Stressvermindering
Verbetert ademhalen

Wat is Yoga? 

Yoga is een eeuwenoude discipline die oorspronkelijk afkomstig is uit India. Het is een spirituele benadering van gezondheid en welzijn, waarbij lichaam, geest en ademhaling in harmonie worden gebracht. Het woord ‘yoga’ komt van het Sanskriet en betekent ‘verenigen’ of ‘samenbrengen’. 

Het hoofddoel van yoga is om eenheid en balans te creëren tussen het fysieke, mentale en spirituele aspect. Dit wordt bereikt door middel van verschillende praktijken, waaronder lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken, meditatie en ontspanningstechnieken. 

Yoga gaat verder dan alleen het fysieke aspect en omvat ook een filosofie die streeft naar zelfbewustzijn, innerlijke vrede en het bereiken van hogere niveaus van bewustzijn. Het helpt mensen om in het moment te leven, stress te verminderen en een diepere verbinding met zichzelf en anderen te maken. 

Er zijn verschillende vormen van yoga, elk met hun eigen nadruk en benadering. Sommige vormen, zoals Vinyasa of Power Yoga, zijn dynamisch en richten zich op het opbouwen van kracht en flexibiliteit. Andere vormen, zoals Hatha of Yin Yoga, zijn meer ontspannend en gericht op het vertragen en dieper strekken van het lichaam. 

Yoga is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, lichaamstype of fitheidsniveau. Het kan worden beoefend als een workout om het lichaam te versterken en flexibiliteit te vergroten, maar ook als een manier om innerlijke rust, balans en welzijn te bevorderen. 

Yoga bij Arendse 

Onze groepsles Yoga neemt je mee op een innerlijke reis, waarbij we diverse yogavormen aanbieden die elk gericht zijn op het versterken van je lichaam, het vergroten van je flexibiliteit en het bevorderen van diepe ontspanning. 

Met een gevarieerd aanbod van yogastijlen blijven de lessen dynamisch en afwisselend. Ongeacht welke yogastijl je kiest, onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden in de juiste uitvoering van de houdingen en ademhalingstechnieken. Ze creëren een veilige en ondersteunende omgeving waarin je de ruimte hebt om je eigen grenzen te verkennen en te verleggen. 

Leden van Arendse health club kunnen onbeperkt deelnemen aan de yogales. We hebben ook voldoende yogamatten en alle benodigde materialen om de oefeningen op een comfortabele manier uit te voeren, zoals blokken en kussens. 

Voordelen van de groepsles Yoga 

 • Flexibiliteit en balans
  Yoga helpt je om je flexibiliteit en balans te verbeteren door middel van verschillende houdingen en stretches. Door regelmatig deel te nemen aan yogalessen zul je merken dat je soepeler wordt en beter in staat bent om evenwicht te bewaren.
   
 • Kracht en stabiliteit
  Veel yogahoudingen zijn gericht op het versterken van de spieren, met name in de kern van je lichaam. Door regelmatig yoga te beoefenen, ontwikkel je kracht en stabiliteit in je hele lichaam.
   
 • Stressvermindering en ontspanning
  Yoga omvat ook ademhalingstechnieken en meditatie, waardoor het een geweldige manier is om stress te verminderen en innerlijke rust te vinden. Het helpt je om te ontspannen en je te concentreren op het hier en nu.
   
 • Algehele welzijn
  Yoga biedt voordelen voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Het kan je energie verhogen, je concentratie verbeteren, je houding corrigeren en je algehele gevoel van welzijn versterken.
   

Proefles aanvragen

Yoga

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Oosterhout, Raamsdonksveer Dongen

Niveau:

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm:

Groepsles

Training:

Flexibiliteit, balans, stressvermindering, ontspanning

Abonnement:

Regulier abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Onze vestigingen

We bieden Yoga lessen aan op verschillende vestigingen. Bekijk het rooster van de verschillende vestigingen.

Rooster bekijken

Meld je aan voor de groepsles Yoga!

Wil je de voordelen van yoga ervaren en werken aan je fysieke kracht, flexibiliteit en innerlijke rust? Meld je dan nu aan voor de groepsles Yoga bij Arendse health club. We bieden diverse yogavormen die passen bij verschillende behoeften. Onze yogadocenten begeleiden je met zorg en aandacht. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe yoga jou kan helpen om een gezond en evenwichtig leven te leiden. 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!