Spring naar content

Hot yoga

Hot Yoga is precies wat je nodig hebt als je opzoek bent je naar een uitdagende en verkwikkende yogales die wordt uitgevoerd in een verwarmde studio. Met een combinatie van traditionele yogahoudingen en de warmte van de studio, biedt Hot Yoga een intensieve workout die je flexibiliteit, kracht en ontspanning bevordert.

yoga
Intensiteit
Flexibiliteit
Ontgifting

Wat is Hot Yoga? 

Hot Yoga is een yogastijl die wordt beoefend in een verwarmde studio, meestal op een temperatuur van ongeveer 35-40 graden Celsius. De warmte in de studio helpt om je spieren op te warmen en je flexibiliteit te vergroten, waardoor je dieper in de houdingen kunt komen. Deze bijzondere vorm van yoga is geïnspireerd door de traditionele Hatha Yoga en combineert verschillende elementen om een intense en verkwikkende ervaring te bieden. 

Tijdens een Hot Yoga-les worden traditionele yogahoudingen, ook wel asana’s genoemd, uitgevoerd. De warmte van de studio maakt het mogelijk om dieper in de houdingen te komen en je lichaam te stretchen op een manier die in een koele omgeving moeilijker zou zijn. Hierdoor verbetert je algehele flexibiliteit en vergroot je je bereik in verschillende yogaposes. 

Hot Yoga is zo ontworpen dat iedere yogahouding je rustig voorbereidt op de volgende. Het gaat niet alleen om het uitvoeren van complexe poses, maar ook om het bewust worden van je ademhaling en het in contact komen met je innerlijke zelf. Deze yogastijl moedigt je aan om in het moment te zijn en je gedachten los te laten, wat een meditatieve en ontspannende ervaring kan creëren. 

Hot Yoga bij Arendse 

Leden van Arendse health club kunnen onbeperkt deelnemen aan onze Hot Yoga lessen. Een Hot Yoga les duurt 60 minuten en vindt plaats in een verwarmde studio, meestal op een temperatuur van ongeveer 35-40 graden Celsius. Ook hebben we genoeg yoga matten en andere benodigdheden te leen. 

Onze ervaren instructeurs zullen je zorgvuldig begeleiden in de juiste uitvoering van de houdingen en ademhalingstechnieken, waardoor de les geschikt is voor zowel beginners als gevorderde yogi’s. 

Om je goed voor te bereiden op Hot Yoga, raden we je aan om voldoende water te drinken gedurende de dag en luchtige, loszittende kleding te dragen tijdens de les. Het vermijden van katoenen kleding is belangrijk omdat dit vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat je minstens 2 uur voor aanvang van de les hebt gegeten om een lege maag te voorkomen. 

Voordelen van de groepsles Hot Yoga 

 • Verbeterde flexibiliteit
  De warmte in de Hot Yoga-studio helpt om je spieren op te warmen, waardoor je flexibiliteit wordt vergroot. Je zult merken dat je dieper in de yogahoudingen kunt gaan en een groter bereik van beweging kunt ervaren.
   
 • Kracht en spierversterking
  Hot Yoga biedt ook voordelen op het gebied van kracht en spierversterking. De verschillende yogahoudingen dagen je uit om je spieren te activeren en te versterken, waardoor je algehele lichaamskracht toeneemt.
   
 • Stressvermindering en ontspanning
  Hot Yoga kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. De combinatie van de warmte, de rustige ademhaling en de focus op het lichaam en de geest helpt om spanning los te laten en een gevoel van innerlijke rust te creëren.
   
 • Ontgifting
  Door te zweten tijdens de Hot Yoga-sessie worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd, waardoor het ontgiftingsproces wordt gestimuleerd. Dit kan bijdragen aan een gezondere huid en een algeheel gevoel van welzijn.
   

Proefles aanvragen

Hot yoga

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda

Niveau:

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm:

Groepsles

Training:

Flexibiliteit, balans, stressvermindering

Abonnement:

Valt binnen het regulieren abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Onze vestigingen

We bieden Hot Yoga aan op onze club in Breda. Bekijk het rooster voor de dagen en tijden.

Rooster bekijken

Meld je aan voor de groepsles Hot Yoga!

Als je op zoek bent naar een energieke en bevredigende yogales die je zowel fysiek als mentaal uitdaagt, is Hot Yoga zeker het proberen waard. Meld je dan nu aan voor de groepsles Hot Yoga bij Arendse health club. Neem contact met ons op en ontdek hoe Hot Yoga jou kan helpen om je lichaam en geest in balans te brengen. 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!