Spring naar content

Peutergym

Peutergym is veel meer dan simpelweg bewegen. Het is een avontuurlijke ontdekkingsreis waarin peuters op een speelse manier hun lichaam en zintuigen verkennen. Tijdens deze sessies kan jouw peuter al hun energie kwijt, werken aan motorische vaardigheden en samen spelen met andere kinderen. En het beste van alles is dat jouw meubels ongeschonden blijven!

peutergym oosterhout Arendse

Wat is Peutergym? 

Peutergym is een dynamische en leuke les van 30 minuten, speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud. Dit avontuurlijke bewegingsprogramma is de perfecte voorbereiding op de gymlessen die jouw kind in de toekomst op school zal krijgen. 

Tijdens Peutergym worden de kleintjes uitgedaagd met een gevarieerd programma vol bewegingsspelletjes, klim- en klauteroefeningen en opwindende parcoursen. Terwijl ze springen, rennen, rollen, klimmen, balanceren en spelen met verschillende attributen, ontwikkelen ze op een speelse manier hun motorische vaardigheden en ontdekken ze hun eigen lichaam en zintuigen. 

Peutergym biedt niet alleen een moment van beweging, maar ook de kans om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens het samen spelen, leren de peuters delen, samenwerken en geduldig wachten op hun beurt. Deze waardevolle ervaringen dragen bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden en vergroten het zelfvertrouwen van jouw kind. Kom en ontdek de opwindende wereld van Peutergym! 

Proefles aanvragen

Peutergym

Tijdsduur:

30 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer, Tilburg

Niveau:

Peuter

Vorm:

Groepsles

Training:

Motorische ontwikkeling, fun, sociale interactie

Abonnement:

Peutergym abonnement, familieabonnemen

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Peutergym bij Arendse health club Oosterhout 

Bij Arendse health club in Oosterhout beschikken we over een ruime zaal met verschillende attributen om een leuke en effectieve les te kunnen aanbieden. Elke sessie staat garant voor plezier, interactie en ontwikkeling, waarbij de peuters volop genieten van bewegen en ontdekken. Onze peutergyminstructeurs creëren een warme en stimulerende omgeving waarin de kleintjes zich vrij kunnen uiten en hun eigen grenzen kunnen verleggen. 

De lessen worden gegeven in kleine groepen en duren 30 minuten. Een gecertificeerde sportleraar begeleidt de sessie, en als gewenst kan een kinderfysiotherapeut de intake verzorgen. 

De ‘les’ begint vaak en eindigt gezamenlijk, waarbij spelletjes worden gespeeld en liedjes worden gezongen. Je peuter mag ook vrij spelen. Alle materialen in de zaal kunnen onder begeleiding worden gebruikt. Op een speelse manier leren de kleintjes om te gooien en te rollen met een bal, over een (lage) balk te lopen en bijvoorbeeld te klimmen. 

Voor peuters die wekelijks willen deelnemen aan peutergym bieden we speciale abonnementen aan. Daarnaast hebben we aantrekkelijke familieabonnementen voor gezinnen, waarmee 3 kinderen tot 21 jaar, wonend op hetzelfde adres, kunnen deelnemen aan jeugdlessen. 

Voordelen van Peutergym 

  • Motorische ontwikkeling: Peutergym stimuleert de ontwikkeling van grove en fijne motoriek bij peuters. Ze leren klimmen, springen, balanceren en andere bewegingen die essentieel zijn voor hun groei en ontwikkeling. 
  • Coördinatie en evenwicht: Door de verscheidenheid aan bewegingsactiviteiten in de Peutergym-sessies verbeteren peuters hun coördinatie en evenwicht. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van lichaamscontrole en zelfvertrouwen. 
  • Samen spelen: In Peutergym leren peuters samen te spelen en te bewegen. Dit bevordert sociale interactie en helpt hen om samen te werken met andere kinderen. 
  • Zelfvertrouwen: Peutergym is een geweldige manier voor peuters om succeservaringen op te doen. Ze worden aangemoedigd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en hun prestaties te vieren, wat hun zelfvertrouwen vergroot. 

Proefles aanvragen

Meld je peuter aan voor Peutergym in Oosterhout 

Laat jouw peuter deelnemen aan onze Peutergymlessen, waar ze kunnen ontdekken, bewegen en plezier beleven in een speelse en dynamische omgeving. Schrijf jouw peuter vandaag nog in voor Peutergym en laat ze genieten van een energiek en avontuurlijk bewegingsprogramma! 

Proefles aanvragen