Spring naar content

Fitkids

Ben je op zoek naar een programma dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening? Dan is Fitkids precies wat je zoekt. Met aangepaste oefeningen en professionele begeleiding bieden we een veilige en leuke omgeving waarin kinderen kunnen werken aan hun fitheid en algehele welzijn.

Fitkids Arendse health club
Gezonde levensstijl
Individuele begeleiding
Sociale interactie

Wat is Fitkids?

Fitkids is een programma speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 18 jaar die te maken hebben met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De lessen worden gegeven door fysiotherapeuten van Fysiomore, die zich inzetten om de deelnemers te begeleiden en te ondersteunen in hun fysieke en persoonlijke ontwikkeling. 

In de groepsleszaal krijgen de kinderen de kans om samen met leeftijdsgenoten deel te nemen aan aangepaste oefeningen, spelletjes en activiteiten. Het programma combineert plezier, beweging en professionele begeleiding om de fysieke fitheid, motorische vaardigheden en het zelfvertrouwen van de deelnemers te verbeteren. 

Bij Fitkids staat het welzijn en de ontwikkeling van het kind centraal. Het is een inspirerende en motiverende omgeving waarin kinderen en jongeren kunnen groeien, ontwikkelen en bovenal plezier kunnen beleven aan beweging en sociale interactie. De lessen zijn aangepast aan de individuele behoeften van elk kind, of het nu gaat om een chronische ziekte, een fysieke beperking of een langdurige aandoening. 

Voor wie is Fitkids? 

Fitkids is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar die te maken hebben met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Het programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen met: 

 • Astma 
 • Diabetes 
 • Aangeboren hartafwijking 
 • Jeugdreuma 
 • Motorische achterstand 
 • Autisme 
 • Downsyndroom 

Fitkids bij Arendse 

Fitkids is een programma van Fysiomore, het fysiotherapiegedeelte van Arendse health club, dat gevestigd is op dezelfde locatie als Arendse health club. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen met een beperking of langdurige aandoening gestimuleerd worden om hun grenzen te verleggen en hun mogelijkheden te ontdekken. In het Fitkids uur wordt zowel individueel op fitnessapparatuur als in groepsverband getraind. 

De betrokkenheid van gespecialiseerde fysiotherapeuten geeft ouders en verzorgers het vertrouwen dat hun kinderen de beste begeleiding en zorg krijgen, terwijl ze samen met leeftijdsgenoten kunnen genieten van een actieve en leuke ervaring. Ons doel is om de kinderen te motiveren en hen te ondersteunen bij het verbeteren van hun fysieke fitheid, motorische vaardigheden en zelfvertrouwen. 

Proefles aanvragen

 

Fitkids

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer

Niveau:

Jongeren

Vorm:

Groepsles

Training:

Conditie, sociale interactie, fun

Abonnement:

n.v.t.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Voordelen van Fitkids  

 • Fysieke fitheid en motorische vaardigheden
  Fitkids richt zich op het verbeteren van de fysieke fitheid en motorische vaardigheden van kinderen en jongeren. Door middel van aangepaste oefeningen en spelletjes worden kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie gestimuleerd. 
 • Zelfvertrouwen en sociaal welzijn
  Fitkids biedt een omgeving waarin kinderen en jongeren hun zelfvertrouwen kunnen vergroten en sociaal contact kunnen maken met leeftijdsgenoten. Het programma moedigt positieve interactie en samenwerking aan, waardoor de deelnemers zich goed voelen over zichzelf en hun prestaties. 
 • Individuele begeleiding en zorg
  Fitkids wordt begeleid door speciaal opgeleide professionals die ervaring hebben in het werken met kinderen en jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Ze bieden individuele begeleiding en zorg, afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van elke deelnemer. 
 • Plezier en ontspanning
  Fitkids staat garant voor plezier en ontspanning. De oefeningen, spelletjes en activiteiten zijn leuk en uitdagend, waardoor de deelnemers kunnen genieten van bewegen en plezier maken met leeftijdsgenoten. 

Meld je aan voor Fitkids!

Wil je dat jouw kind deelneemt aan een programma dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening? Meld je kind dan nu aan voor Fitkids. Neem contact met ons op en ontdek hoe Fitkids jouw kind kan helpen om fit, zelfverzekerd en gezond te blijven. 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!