Spring naar content

Kinderdiëtist

Bij Arendse health club hebben we gekwalificeerde kinderdiëtisten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kinderen en hun ouders bij voedingsgerelateerde vraagstukken. Of het nu gaat om gewichtsproblemen, voedselovergevoeligheid, buikklachten, of andere voedingsproblemen, onze kinderdiëtisten staan klaar om te helpen.

kinderdiëtist arendse

Wat is een kinderdiëtist? 

Een kinderdiëtist is een gespecialiseerde voedingsdeskundige of diëtist die zich richt op de voedingsbehoeften en -problemen van kinderen. Ze hebben specifieke kennis en expertise op het gebied van kindervoeding en werken samen met kinderen en hun ouders om gezonde eetgewoonten te bevorderen en eventuele voedingsproblemen aan te pakken. Kinderdiëtisten zijn getraind om te begrijpen hoe de voedingsbehoeften van kinderen verschillen van die van volwassenen en om gepersonaliseerd voedingsadvies te geven dat rekening houdt met de groei en ontwikkeling van kinderen. 

Voor wie is een kinderdiëtist? 

Een kinderdiëtist is er voor elk kind met voedingsgerelateerde uitdagingen. Onze diëtisten bieden persoonlijk advies aan ouders en helpen bij het toepassen van gezonde eetgewoontes in het dagelijks leven van kinderen. Je kunt bij onze kinderdiëtisten terecht voor: 

 • Vragen over kinderen met over- of ondergewicht 
 • Voedselovergevoeligheid 
 • Buikklachten 
 • Advies op maat over de voeding die bij je kind past 

Waarom overleggen met een kinderdiëtist? 

Het is van groot belang om te overleggen met een kinderdiëtist als het gaat om de voeding van je kind. Een kind met overgewicht heeft namelijk niet per se minder voeding nodig om af te vallen, maar eerder een aangepast dieet om gezonde doelen te bereiken. Onze kinderdiëtisten geven jou en je kind de juiste handvaten om deze doelen op een gezonde manier te bereiken. 

Maak een afspraak

Wat kan een kinderdiëtist bereiken? 

Onze kinderdiëtisten kunnen onder andere: 

 • Informatie verstrekken over gezonde voeding. 
 • Gezond afvallen begeleiden voor kinderen met overgewicht. 
 • Kinderen met ondergewicht op gezond gewicht brengen. 
 • Meer energie bevorderen door gezondere voeding.
 • Informatie verstrekken over voeding bij gluten, lactose of fructose intolerantie. 

Wat doet een kinderdiëtist? 

Een kinderdiëtist voert verschillende taken uit om de voedingsbehoeften van kinderen te beoordelen en te optimaliseren. Enkele van de belangrijkste functies en taken van een kinderdiëtist zijn onder andere: 

 • Evaluatie van de Voedingsstatus: Kinderdiëtisten beoordelen de huidige voedingsstatus van het kind door middel van interviews, vragenlijsten en fysieke metingen. Ze analyseren het dieet van het kind om tekorten of overmatige inname van voedingsstoffen te identificeren. 
 • Opstellen van Persoonlijke Voedingsplannen: Op basis van de evaluatie stellen kinderdiëtisten individuele voedingsplannen op die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van het kind. Deze plannen kunnen variëren afhankelijk van de voedingsproblemen, zoals overgewicht, ondergewicht, voedselallergieën of intoleranties. 
 • Voedingseducatie: Ze geven educatie en voorlichting aan zowel kinderen als ouders over gezonde eetgewoonten, portiegroottes, voedselkeuzes en voedingsinformatie. Ze helpen kinderen en ouders begrijpen hoe ze gezondere voedingskeuzes kunnen maken. 
 • Begeleiding en Ondersteuning: Kinderdiëtisten bieden continue begeleiding en ondersteuning aan kinderen en hun ouders om hen te helpen bij het volgen van het voedingsplan. Ze moedigen positieve veranderingen in eetgedrag aan en bieden praktische tips voor het implementeren van gezonde voeding in het dagelijks leven. 
 • Monitoren van Vooruitgang: Ze volgen de vooruitgang van het kind nauwlettend op, controleren de groei en ontwikkeling, en passen het voedingsplan indien nodig aan. 
 • Samenwerking met Andere Zorgverleners: Kinderdiëtisten werken vaak samen met andere zorgverleners, zoals kinderartsen, kinderpsychologen en fysiotherapeuten, om een holistische benadering van de gezondheid van het kind te garanderen. 

Maak een afspraak

Vergoeding? 

De eerste 3 uur wordt de kinderdiëtist volledig vergoed vanuit de basisverzekering, kinderen hebben daarnaast geen eigen risico. Het is mogelijk om extra vergoeding te krijgen, daarvoor dien je wel aanvullend verzekerd te zijn. 

Maak een afspraak of vragen? 

Ben je klaar om jouw gezondheidsdoelen te bereiken en een positieve verandering in het leven van je kind teweeg te brengen? Onze speciaal getrainde kinderdiëtisten bij Arendse health club staan klaar om je te begeleiden op de unieke reis naar welzijn voor je kind. Of het nu gaat om het bevorderen van gezonde eetgewoonten, het omgaan met specifieke voedingsbehoeften of het verbeteren van de algehele gezondheid van je kind, wij bieden op maat gemaakte voedingsplannen en professioneel advies. 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Aarzel niet! Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons samen de eerste stap zetten naar een gezondere en gelukkigere versie van jouw kind. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind een gezonde start krijgt en de basis legt voor een leven vol welzijn en levenskwaliteit. 

Maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
xcore Arendse breda