Spring naar content

Jeugdfitness

Speciaal voor jongeren tot en met 15 jaar bieden wij Jeugdfitness aan. Ons doel is om ze te ondersteunen bij het sporten op een veilige manier, terwijl ze werken aan hun uithoudingsvermogen, kracht, balans en behendigheid. Ontdek Jeugdfitness en meld aan voor een proefles.

Jeugdfitness 3
Gezonde levensstijl
Fysieke activiteit
Moderne apparatuur

Wat is Jeugdfitness? 

Als je nog geen 16 bent, ben je nog in de groei. Het is dan belangrijk dat je met de juiste instructie en begeleiding gebruik maakt van de apparaten in de fitness.  

Jeugdfitness is een dynamische groepsles die speciaal is ontworpen voor kinderen en tieners tussen de 8 en 15 jaar. In deze uitdagende les werken de kinderen onder begeleiding van ervaren fitnessinstructeurs aan het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden, coördinatie en kracht. De les vindt plaats in het fitness gedeelte van de sportschool, waar jongeren onder toezicht van een instructeur oefeningen uitvoeren op verschillende fitnessapparaten.  

Daarnaast wordt de les ook in de groepsleszaal gegeven, speciaal voor de jongeren, waar een combinatie van leuke oefeningen en spelletjes wordt aangeboden die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Zo wordt fitness een avontuurlijke en positieve ervaring! 

Jeugdfitness bij Arendse 

Wij hebben speciale abonnementen voor jongeren die één keer per week of onbeperkt jeugdfitness willen volgen. Bij een familieabonnement kunnen 3 kinderen tot 21 jaar, wonend op hetzelfde adres, sowieso deelnemen aan de jeugdlessen. 

Onze jeugdfitness lessen vinden plaats in een veilige en ondersteunende omgeving, waarbij we rekening houden met de individuele behoeften en ontwikkeling van elk kind. We stimuleren kinderen om hun eigen grenzen te verleggen en hun zelfvertrouwen te vergroten. De focus ligt niet alleen op het verbeteren van de fysieke fitheid, maar ook op het opdoen van sociale vaardigheden en plezier hebben in bewegen.  

Onze fitnessinstructeur leert je alles over de fitness. Hoe werken de apparaten, wat is het maximale gewicht en hoe voer je een oefening goed uit. 

In de jeugdfitness lessen staat afwisseling centraal. Elke week staat er een andere training op het programma, waardoor de kinderen steeds nieuwe uitdagingen aangaan en gemotiveerd blijven. De lessen zijn op een aantal van onze clubs verdeeld in twee groepen, ingedeeld op basis van leeftijd, om zo optimaal aan te sluiten bij de behoeften en ontwikkeling van de kinderen. 

Jeugdfitness 8 t/m 11 jaar  

Voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar bieden we speciale jeugdfitness lessen aan. Onder begeleiding van een fitnessinstructeur gaan zij aan de slag met uitdagende oefeningen die passen bij hun leeftijd en niveau. De focus ligt op het ontwikkelen van motorische vaardigheden, coördinatie en kracht, allemaal op een speelse en motiverende manier. 

Jeugdfitness 12 t/m 15 jaar  

Deze groep bestaat uit jongeren tussen de 12 en 15 jaar. Tijdens de jeugdfitness lessen worden zij begeleid door ervaren fitnessdocenten. Naast de gestructureerde oefeningen krijgen ze ook de mogelijkheid om vrij te sporten, waarbij ze zelf kunnen bepalen welke oefeningen ze willen doen en op welk tempo. Zo kunnen ze zelfstandig experimenteren en hun eigen sportieve voorkeuren ontdekken. 

Proefles aanvragen

Jeugdfitness

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer, Tilburg, Lage Zwaluwe

Niveau:

Jongeren

Vorm:

Groepsles

Training:

Conditie, gezonde lifestyle, fysieke ontwikkeling

Abonnement:

Jeugdfitnessabonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Voordelen van Jeugdfitness 

 • Fysieke ontwikkeling
  Jeugdfitness helpt kinderen bij het opbouwen van kracht, uithoudingsvermogen en balans. Dit draagt bij aan een gezonde groei en ontwikkeling.
   
 • Zelfvertrouwen
  Door het behalen van persoonlijke doelen en het overwinnen van uitdagingen, groeit het zelfvertrouwen van de kinderen.
   
 • Plezier in bewegen
  De speelse en afwisselende oefeningen maken fitness leuk en motiverend voor kinderen.
   
 • Sociale interactie
  Tijdens de groepslessen kunnen kinderen samen sporten en nieuwe vriendschappen opbouwen.
   
 • Gezonde levensstijl
  Jeugdfitness stimuleert een actieve levensstijl op jonge leeftijd, wat positieve effecten heeft op de gezondheid op de lange termijn.
   
 • Begeleiding door professionals
  Onze ervaren fitnessinstructeurs zorgen voor een veilige en effectieve training, aangepast aan de behoeften van elk kind.
   

Meld je aan voor Jeugdfitness!

Wil jij je kind laten kennismaken met een leuke en uitdagende groepsles? Meld je dan nu aan voor de jeugdfitness bij Arendse health club! Samen creëren we een positieve omgeving waarin kinderen kunnen bewegen, leren en groeien. Laat je kind ontdekken hoe leuk en inspirerend het is om actief te zijn en zich te ontwikkelen op sportief gebied. Wij kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen in onze jeugdfitness groepsles! 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!