Spring naar content

Yoga in Breda

Namaste! Ben je op zoek naar een workout die niet alleen je fysieke kracht en flexibiliteit verbetert, maar ook innerlijke rust brengt? Bij Arendse Health Club in Breda bieden we verschillende vormen van yoga, waaronder Flow, Hatha Yoga en Ashtanga Power Yoga, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Schrijf je in voor een les en voel de positieve energie terwijl je lichaam sterker en flexibeler wordt en je geest tot rust komt.

20221010_181336-01

Wat is Yoga? 

Yoga is een eeuwenoude discipline die zijn oorsprong vindt in India. Het is een spirituele benadering van gezondheid en welzijn, waarbij lichaam, geest en ademhaling in harmonie worden gebracht. Het woord ‘yoga’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘verenigen’ of ‘samenbrengen’. 

Het hoofddoel van yoga is het creëren van eenheid en balans tussen het fysieke, mentale en spirituele aspect van het leven. Dit bereik je door middel van diverse praktijken, waaronder lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanningstechnieken. 

Yoga gaat verder dan alleen het fysieke aspect en omvat ook een filosofie die streeft naar zelfbewustzijn, innerlijke vrede en het bereiken van hogere niveaus van bewustzijn. Het helpt mensen om in het moment te leven, stress te verminderen en een diepere verbinding met zichzelf en anderen te vinden. 

Er zijn verschillende vormen van yoga, elk met hun eigen focus en benadering. Sommige vormen, zoals Vinyasa of Power Yoga, zijn dynamisch en richten zich op het opbouwen van kracht en flexibiliteit. Andere vormen, zoals Hatha of Yin Yoga, zijn meer ontspannend en gericht op het vertragen en dieper stretchen van het lichaam. 

Yoga is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, lichaamstype of fitheidsniveau. Het kan worden beoefend als een workout om het lichaam te versterken en flexibiliteit te vergroten, maar ook als een manier om innerlijke rust, balans en welzijn te bevorderen. 

Proefles aanvragen

Yoga in Breda

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Oosterhout, Raamsdonksveer Dongen

Niveau:

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm:

Groepsles

Training:

Flexibiliteit, balans, stressvermindering, ontspanning

Abonnement:

Regulier abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Yoga bij Arendse health club Breda 

Onze groepslessen Yoga nemen je mee op een innerlijke reis, waarbij we verschillende yogavormen aanbieden die elk gericht zijn op het versterken van je lichaam, het vergroten van je flexibiliteit en het bevorderen van diepe ontspanning. 

Met een gevarieerd aanbod van yogastijlen blijven de lessen dynamisch en afwisselend. Ongeacht welke yogastijl je kiest, onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden in de juiste uitvoering van de houdingen en ademhalingstechnieken. Ze creëren een veilige en ondersteunende omgeving waarin je de ruimte hebt om je eigen grenzen te verkennen en te verleggen. 

Leden van Arendse Health Club Breda kunnen onbeperkt deelnemen aan de yogales. We bieden ook voldoende yogamatten en alle benodigde materialen om de oefeningen op een comfortabele manier uit te voeren, zoals blokken en kussens. 

Voordelen van Yoga 

  • Flexibiliteit en balans: Yoga helpt je om je flexibiliteit en balans te verbeteren door middel van verschillende houdingen en stretches. Door regelmatig deel te nemen aan yogalessen zul je merken dat je soepeler wordt en beter in staat bent om evenwicht te bewaren. 
  • Kracht en stabiliteit: Veel yogahoudingen zijn gericht op het versterken van de spieren, met name in de kern van je lichaam. Door regelmatig yoga te beoefenen, ontwikkel je kracht en stabiliteit in je hele lichaam. 
  • Stressvermindering en ontspanning: Yoga omvat ook ademhalingstechnieken en meditatie, waardoor het een geweldige manier is om stress te verminderen en innerlijke rust te vinden. Het helpt je om te ontspannen en je te concentreren op het hier en nu. 
  • Algeheel welzijn: Yoga biedt voordelen voor zowel je fysieke als mentale welzijn. Het kan je energie verhogen, je concentratie verbeteren, je houding corrigeren en je algehele gevoel van welzijn versterken. 

Proefles aanvragen

Meld je aan voor Yoga in Breda! 

Wil je de voordelen van yoga ervaren en werken aan je fysieke kracht, flexibiliteit en innerlijke rust? Meld je dan nu aan voor de groepsles Yoga bij Arendse Health Club in Breda. We bieden diverse yogavormen die passen bij verschillende behoeften. Onze ervaren yogadocenten begeleiden je met zorg en aandacht. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe yoga jou kan helpen om een gezond en evenwichtig leven te leiden. Namaste! 

Proefles aanvragen