Spring naar content

Pilates in Breda

Ben je op zoek naar een effectieve en veelzijdige workout die je kracht, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn verbetert? Dan is onze groepsles Pilates precies wat je nodig hebt. Met een sterke focus op core-stabiliteit, ademhalingstechnieken en gecontroleerde bewegingen, biedt Pilates een complete training voor het hele lichaam. Doe mee en ervaar zelf de voordelen van Pilates!

Pilates

Wat is Pilates? 

Pilates is een oefenmethode die aan het begin van de 20e eeuw is ontwikkeld. De focus ligt vooral op het versterken van de spieren van de buik, rug en het bekkengebied. Deze spiergroepen vormen het centrum van kracht en stabiliteit in het lichaam, en Pilates helpt om deze te versterken en te stabiliseren. 

Tijdens een Pilates-les worden gecontroleerde en vloeiende bewegingen uitgevoerd, waarbij de nadruk ligt op het verbinden van lichaam en geest. Ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het de bewegingen ondersteunt en het lichaam helpt om spanning los te laten. Door middel van gecontroleerde bewegingen en bewuste ademhaling worden de spieren verlengd en versterkt, wat bijdraagt aan een betere lichaamshouding en flexibiliteit. 

Een van de kernprincipes van Pilates is het bewustzijn van de juiste uitlijning van het lichaam. Door zich te concentreren op de juiste uitvoering van elke oefening, kunnen deelnemers hun spieren op de juiste manier activeren en blessures voorkomen. Pilates kan ook helpen bij het verminderen van spanning en stress, omdat het een rustgevende en ontspannende ervaring biedt. 

Proefles aanvragen

Pilates in Breda

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Oosterhout, Raamdonksveer, Tilburg

Niveau:

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm:

Groepsles

Training:

Flexibiliteit, balans, Kernsterkte, spierversterking

Abonnement:

Regulier abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Pilates bij Arendse health club Breda  

Bij Arendse health club in Breda kunnen onze leden onbeperkt deelnemen aan onze inspirerende Pilates groepslessen. We hebben ruim voldoende matten en benodigdheden beschikbaar voor elke les. Bovendien staan onze deskundige instructeurs voor je klaar om je te begeleiden bij het nauwkeurig uitvoeren van de oefeningen en om een rustige en ondersteunende sfeer te creëren. 

Pilates is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Of je nu een beginnende sporter bent die op zoek is naar een effectieve en veilige manier om kracht op te bouwen, of een ervaren atleet die zijn/haar prestaties wil verbeteren, Pilates biedt een breed scala aan oefeningen die kunnen worden aangepast aan individuele behoeften en doelen. Doe mee en ontdek de vele voordelen van Pilates! 

Voordelen van de groepsles Pilates 

  • Core-stabiliteit en spierversterking: Pilates richt zich sterk op het versterken van de spieren in het core-gebied. Door regelmatig Pilates te beoefenen, ontwikkel je sterke buikspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren, waardoor je lichaam in balans komt en je core-stabiliteit verbetert. 
  • Flexibiliteit en lenigheid: Pilates omvat zowel stretch- als versterkingsoefeningen, waardoor je flexibiliteit en lenigheid toenemen. Door het uitvoeren van gecontroleerde bewegingen met een goede techniek, verleng je je spieren en verbeter je je algehele bewegingsbereik. 
  • Houding en lichaamsbewustzijn: Pilates legt de nadruk op een goede lichaamshouding en lichaamsbewustzijn. Door het versterken van je core en het verbeteren van je lichaamsbewustzijn, zul je merken dat je houding verbetert en dat je je bewuster wordt van je lichaam en je bewegingen in het dagelijks leven. 
  • Stressvermindering en ontspanning: Pilates bevat elementen van concentratie, ademhaling en controle, wat kan bijdragen aan stressvermindering en ontspanning. De geconcentreerde aard van de oefeningen helpt je om je gedachten te focussen en je geest tot rust te brengen. 

Proefles aanvragen

Meld je aan voor de groepsles Pilates in Breda 

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je kracht, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn te verbeteren? Overweeg dan om deel te nemen aan onze inspirerende groepslessen Pilates bij Arendse Health Club in Breda. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en ontdek hoe Pilates jou kan helpen bij het ontwikkelen van een sterk, flexibel en in balans zijnd lichaam. Doe mee en investeer in je welzijn! 

Proefles aanvragen