Spring naar content

Pilates

Ben je op zoek naar een effectieve en veelzijdige workout die je kracht, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn verbetert? Dan is onze groepsles Pilates precies wat je nodig hebt. Met een focus op core-stabiliteit, ademhalingstechnieken en gecontroleerde bewegingen, biedt Pilates een complete training voor het hele lichaam.

Pilates
Kern versterking
Laag impact
Flexibiliteit

Wat is Pilates? 

Pilates is een oefenmethode die in het begin van de 20e eeuw is ontwikkeld. De focus ligt vooral op het versterken van de spieren van de buik, rug en bekkengebied. Deze spiergroepen vormen het centrum van kracht en stabiliteit in het lichaam, en Pilates helpt om deze te versterken en te stabiliseren. 

Tijdens een Pilates-les worden gecontroleerde en vloeiende bewegingen uitgevoerd, waarbij de nadruk ligt op het verbinden van lichaam en geest. De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het de bewegingen ondersteunt en het lichaam helpt om spanning los te laten. Door middel van gecontroleerde bewegingen en bewuste ademhaling worden de spieren verlengd en versterkt, wat bijdraagt aan een betere lichaamshouding en flexibiliteit. 

Een van de kernprincipes van Pilates is het bewustzijn van de juiste uitlijning van het lichaam. Door zich te concentreren op de juiste uitvoering van elke oefening, kunnen deelnemers hun spieren op de juiste manier activeren en blessures voorkomen. Pilates kan ook helpen bij het verminderen van spanning en stress, omdat het een rustgevende en ontspannende ervaring biedt. 

Pilates bij Arendse 

Leden van Arendse health club kunnen onbeperkt deelnemen aan onze groepslessen Pilates. We hebben voldoende matten en benodigdheden beschikbaar voor de les. Bovendien hebben we professionele instructeurs die je zullen helpen bij het correct uitvoeren van de bewegingen en die een rustige sfeer creëren. 

Pilates is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Of je nu een beginnende sporter bent die op zoek is naar een effectieve en veilige manier om kracht op te bouwen, of een ervaren sporter die zijn/haar prestaties wil verbeteren, Pilates biedt een breed scala aan oefeningen die kunnen worden aangepast aan individuele behoeften en doelen. 

Voordelen van de groepsles Pilates

 • Core-stabiliteit en spierversterking
  Pilates richt zich sterk op het versterken van de spieren in het core-gebied. Door regelmatig Pilates te beoefenen, ontwikkel je sterke buikspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren, waardoor je lichaam in balans komt en je core-stabiliteit verbetert.
   
 • Flexibiliteit en lenigheid
  Pilates omvat zowel stretch- als versterkingsoefeningen, waardoor je flexibiliteit en lenigheid toenemen. Door het uitvoeren van gecontroleerde bewegingen met een goede techniek, verleng je je spieren en verbeter je je algehele bewegingsbereik.
   
 • Houding en lichaamsbewustzijn
  Pilates legt de nadruk op een goede lichaamshouding en lichaamsbewustzijn. Door het versterken van je core en het verbeteren van je lichaamsbewustzijn, zul je merken dat je houding verbetert en dat je je bewuster wordt van je lichaam en je bewegingen in het dagelijks leven.
   
 • Stressvermindering en ontspanning
  Pilates bevat elementen van concentratie, ademhaling en controle, wat kan bijdragen aan stressvermindering en ontspanning. De geconcentreerde aard van de oefeningen helpt je om je gedachten te focussen en je geest tot rust te brengen.
   

Proefles aanvragen

Pilates

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Zie rooster

Locaties:

Breda, Dongen, Oosterhout, Raamdonksveer, Tilburg

Niveau:

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm:

Groepsles

Training:

Flexibiliteit, balans, Kernsterkte, spierversterking

Abonnement:

Regulier abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Onze vestigingen

We bieden Pilates aan op verschillende vestigingen. Bekijk het rooster van de verschillende vestigingen.

Rooster bekijken

Meld je aan voor de groepsles Pilates

Wil je werken aan je kracht, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn met behulp van de Pilates-methode? Meld je dan nu aan voor de groepsles Pilates bij Arendse health club. Neem contact met ons op en ontdek hoe Pilates jou kan helpen om een sterk, flexibel lichaam te ontwikkelen dat in balans is. 

Proefles aanvragen