Spring naar content

Zwanger en Fit

Ben je zwanger en op zoek naar een veilige en effectieve manier om actief te blijven tijdens je zwangerschap? Dan is Zwanger en Fit precies wat je nodig hebt. Met speciaal ontworpen oefeningen en begeleiding die is afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van zwangere vrouwen.

zwanger en fit arendse health club
Sociale steun
Voorbereiding op de bevalling
Voorbereiding op de bevalling

Wat is Zwanger en Fit? 

Zwanger en Fit is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor zwangere vrouwen om actief te blijven en hun algehele welzijn te bevorderen tijdens de zwangerschap. Onze ervaren fysiotherapeuten begeleiden je in zorgvuldig samengestelde workouts die zich richten op het behouden van kracht, flexibiliteit en conditie, terwijl ze rekening houden met de fysieke veranderingen en beperkingen die gepaard gaan met de zwangerschap.  

Zwanger en Fit is elke week en begint met een informatieve bijeenkomst waarin je meer te weten komt over de voordelen en aanpak van Zwanger en Fit. Vervolgens ga je naar het zwembad, de fitnessruimte of een groepszaal, waar je onder begeleiding van onze professionals verschillende oefeningen uitvoert die specifiek gericht zijn op het bevorderen van de zwangerschap. 

Het trainen in een veilige en ondersteunende omgeving geeft je de mogelijkheid om te blijven bewegen en te genieten van de vele voordelen van lichaamsbeweging tijdens deze bijzondere periode. Zwanger en Fit is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar helpt je ook om je geestelijk fit te voelen terwijl je je voorbereidt op de komst van je baby. 

Voorlichting over voeding door voedingsexpert 

Tijdens de cursus biedt onze voedingsexpert waardevolle voorlichting over gezonde voeding tijdens je zwangerschap. De volgende belangrijke thema’s komen aan bod: 

 • Voedingsmiddelen 
 • Zwangerschapsdiabetes  
 • Borstvoeding 
 • Tips en advies voor na de bevalling 

De voorlichting is gericht op het bieden van inzichten en praktische tips, zodat je tijdens je zwangerschap optimaal voor jezelf en je baby kunt zorgen. Onze voedingsexpert staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden naar een gezonde en gelukkige zwangerschap. 

Zwanger en Fit bij Arendse 

Zwanger en Fit is een programma van Fysiomore, het fysiotherapiegedeelte van Arendse health club, dat gevestigd is op dezelfde locatie als Arendse. Dit 15 weken durende programma richt zich op het bevorderen van je algehele lichamelijke gezondheid tijdens de zwangerschap, bij voorkeur vanaf ongeveer 20 weken. Onze deskundige begeleiding omvat een team van fysiotherapeuten, voedingsexperts en zwangerschapsexperts.  

In een groep van maximaal 12 deelnemers begin je met een individueel intakegesprek. Tijdens de cursus krijg je informatieve theorielessen die je voorbereiden op je bevalling. De oefeningen worden uitgevoerd in een goed uitgeruste oefenzaal, een verwarmde yogazaal en een aangenaam verwarmd zwembad. Bovendien zijn er voorlichtingsavonden speciaal voor je partner en een baby-screening na afloop van de cursus.  

Voordelen van Zwanger en Fit 

Zwanger en Fit biedt vele voordelen, zowel tijdens als na je zwangerschap en heeft tevens als doel om je optimaal voor te bereiden op de bevalling. De voordelen van Zwanger en Fit zijn onder andere: 

 • Verbetering en behoud van je fitheid. 
 • Effectieve ondersteuning bij gewichtsbeheersing tijdens de zwangerschap. 
 • Vermindering van het risico op zwangerschapsdiabetes. 
 • Minder kans op lage rugklachten. 
 • Vermindering van depressieve gevoelens tijdens en na de zwangerschap. 
 • Lagere kans op een keizersnede. 
 • Verlichting en preventie van bekkenpijn en bekkenbodemproblemen. 
 • Sneller herstel na de bevalling. 

Met Zwanger en Fit ben je verzekerd van deskundige begeleiding en een programma dat volledig is afgestemd op jouw behoeften. Profiteer van de vele voordelen die deze cursus te bieden heeft en ervaar een gezonde en positieve zwangerschapsperiode. 

Maak een afspraak

Zwanger en Fit

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Breda: donderdag 19:00 en 20:30, Raamsdonksveer: woensdag 19:45

Locaties:

Breda, Raamsdonksveer

Vorm:

Programma

Training:

Zwangerschapsspecifieke oefeningen

Abonnement:

n.v.t.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Meld je aan voor Zwanger en Fit!

Ben je zwanger en wil je actief blijven tijdens je zwangerschap? Meld je dan nu aan voor het Zwanger en Fit-programma. Onze ervaren experts hebben expertise in het begeleiden van zwangere vrouwen en zullen je helpen om veilig en effectief te bewegen. Neem contact met ons op en ontdek hoe Zwanger en Fit jou kan helpen om gezond en fit te blijven tijdens je zwangerschap. 

Maak een afspraak

Wordt Zwanger en Fit vergoed? 

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt de volledige cursus vergoed door je zorgverzekeraar. Na afronding van de cursus kun je de factuur eenvoudig indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je niet aanvullend verzekerd bent, bedraagt de investering voor de Zwanger en Fit cursus €250,-. 

Fysiomore heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract, met uitzondering van Just. 

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!