Spring naar content

Vitale medewerkers

Investeren in de gezondheid van je medewerkers, betrokkenheid en ontwikkeling binnen het bedrijf, dat is waar vitale medewerkers en duurzame inzetbaarheid voor staan. Door middel van duurzame inzetbaarheid blijven medewerkers gedurende hun loopbaan gezond, gemotiveerd en productief. Het verhoogt de output van je organisatie en maakt het toekomstbestendig.

IMG_4380

Wat zijn vitale medewerkers? 

Vitale medewerkers zitten vol energie en enthousiasme, ze zijn gezond op zowel mentaal als sociaal en fysiek vlak. Vitale medewerkers vinden hun werk leuk en voeren dit uit met passie en plezier, wat dan weer resulteert in hogere productiviteit en bedrijfsresultaten. Kortom vitale medewerkers tillen het bedrijf naar een hoger niveau.  

Hoe zorg je voor vitale medewerkers? 

Er zijn verschillende methodes om te checken hoe het met de algehele gezondheid en vitaliteit van de medewerkers gaat, bijvoorbeeld tijdens een functioneringsgesprek, een Preventief Medisch Onderzoek of een leefstijltraject via Arendse Health Club. Het is belangrijk om als werkgever veel aandacht te besteden aan gezondheidsmanagement en een gezondere leefstijl te stimuleren en te faciliteren. Geef je medewerkers de ruimte om aan te geven wat zij nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren binnen het bedrijf.  

Het is van belang om een gefundeerde visie te hebben en een duidelijk beeld op het gebied van duurzame inzetbaarheid ondersteunt medewerkers om optimaal hun werk te kunnen doen. Uiten van een mening, het geven van ruimte voor zelfstandigheid en het waarderen van een initiatief zijn cruciale factoren die bijdragen aan het bevorderen van werkplezier en verminderen van de werkstress en zorgt dus voor vitale medewerkers.   

Hoe zorg je dat vitale medewerkers vitaal blijven? 

Biedt je medewerkers mogelijkheden tot ontwikkeling en goede opleidingen en trainingen aan, hierdoor vergroot je als organisatie het vermogen om gemakkelijk in te spelen op veranderingen in de markt en de ruimte aan je medewerkers om vakmanschap te ontwikkelen. Laat medewerkers hun talenten optimaal benutten en ontwikkelen, zo blijven ze vitaal en behouden ze hun duurzame inzetbaarheid. 

Naast ontwikkeling van vakmanschap is het ook zeer belangrijk om medewerkers te stimuleren op het gebied van hun persoonlijke gezondheid, dit kan door te stimuleren en faciliteren. Arendse kan u hier goed bij helpen want we doen al 36 jaar niks anders. Samen met zusterbedrijf Fysiomore kunnen we ondersteuning bieden op het gebied van beweging, voeding, duurzame leefstijlbevordering hulp bij problemen aan het beweegapparaat. Onze beweegcoaches, voedingscoaches, leefstijlcoaches en fysiotherapeuten staan hierbij voor u klaar, veelal HBO opgeleide vakmensen. 

Het is van primair belang dat vitale medewerkers aansluiting vinden met het werk en de arbeidsmarkt en tegelijkertijd heeft de werkgever altijd de wens om goede, fitte en gemotiveerde medewerkers aan zich te binden, die optimaal bijdragen aan een productieve en flexibele organisatie. Win – Win! 

We praten graag met u verder over de mogelijkheden!