Spring naar content

Banenzwemmen in Raamsdonksveer

Duik in het water en ervaar de kracht van banenzwemmen bij Arendse Health Club in Raamsdonksveer. Of je nu een ervaren zwemmer bent of net begint, banenzwemmen biedt de perfecte kans om je zwemvaardigheden te verfijnen en je conditie naar een hoger niveau te tillen.

Fibromyalgie zwemmen Arendse health club

Wat houdt banenzwemmen in?

Banenzwemmen is een gestructureerde en doelgerichte zwemactiviteit waarbij individuele zwemmers zichzelf uitdagen door banen te trekken in het zwembad. Tijdens deze georganiseerde zwemsessie beweeg je op je eigen tempo heen en weer, meestal langs de lengte van het bad. 

Deze vorm van zwemmen biedt een uitstekende gelegenheid om je zwemvaardigheden te verfijnen, je uithoudingsvermogen op te bouwen en te genieten van een ontspannende zwemsessie. Je hebt de vrijheid om de intensiteit van je training aan te passen, of je nu rustig wilt zwemmen voor ontspanning of sneller wilt gaan voor een intensievere workout. 

Voor wie is banenzwemmen? 

Banenzwemmen is voor zwemmers van alle niveaus, ongeacht of je een beginner bent of een doorgewinterde zwemmer. Deze individuele activiteit geeft jou de vrijheid om zelf te kiezen hoeveel banen je zwemt en in welk tempo. Het is een uitstekende gelegenheid om je zwemtechniek te verbeteren en tegelijkertijd aan je algehele fitheid in het water te werken. 

Of je nu regelmatig baantjes trekt als onderdeel van je trainingsroutine of gewoon wilt ontspannen na een lange dag, banenzwemmen is een veelzijdige en geliefde activiteit die door zwemliefhebbers wereldwijd wordt omarmd. 

Banenzwemmen bij Arendse Raamsdonksveer

Bij Arendse Raamsdonksveer bieden we uitstekende faciliteiten voor banenzwemmen in ons zwembad. We hebben douches voor en na het zwemmen, ruime kleedkamers en wellness faciliteiten. Onze zwembaden zijn voorzien van warm water en gefilterd water met minimale chemicaliën voor een prettige ervaring. 

Om te genieten van banenzwemmen bij Arendse Raamsdonksveer, kun je lid worden of kiezen voor een zwemlidmaatschap. Met dit lidmaatschap betaal je slechts €6,50 per zwemsessie en kun je ook gebruikmaken van een voordelige 12-rittenkaart voor €65,00. 

Wat moet ik meenemen? 

Als je komt banenzwemmen bij ons, zijn er een aantal spullen die je zou moeten overwegen om mee te nemen. Hier is een lijst met dingen die handig kunnen zijn: 

 • Zwemkleding 
 • Handdoek 
 • Slippers of badschoenen 
 • Zwembril 
 • Zwemcap 
 • Muntje voor de kluisjes 
 • Shampoo 

Lid worden    Rondleiding inplannen 

Plan een rondleiding!

De beste manier om te zien of één van onze Arendse health clubs bij jou past is om zelf een kijkje te komen nemen.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Voordelen van Banenzwemmen

Banenzwemmen biedt diverse voordelen voor je gezondheid en welzijn: 

 • Verbetering van Zwemvaardigheden: Je kunt je zwemtechniek verfijnen en ademhalingstechnieken verbeteren. 
 • Spierversterking: Tijdens het zwemmen worden vrijwel al je spieren ingezet, wat leidt tot krachttoename en spiertonus. 
 • Cardiotraining: Banenzwemmen is een uitstekende cardio-oefening die je hart en longen versterkt en je uithoudingsvermogen vergroot. 
 • Gewichtsbeheersing: Zwemmen is effectief voor calorieverbranding en helpt bij het behouden van een gezond gewicht. 
 • Stressvermindering: Zwemmen heeft een kalmerend effect op de geest en kan stress en angst verminderen. 

Wat train je met banenzwemmen

Banenzwemmen is een complete lichaamsbeweging die verschillende spiergroepen aanspreekt, waaronder schouders, rug, armen, borst, buik en benen. Daarnaast verbetert het je uithoudingsvermogen. 

Lid worden    Rondleiding inplannen 

Zwemrooster 

Wil je weten wanneer je kunt vrijzwemmen en banenzwemmen bij een Arendse health club bij jou in de buurt? Kies de locatie waarvoor je het rooster wilt bekijken:
Breda
Dongen
Oosterhout
Raamsdonksveer

Meld je aan voor banenzwemmen

Wacht niet langer en ontdek de voordelen van banenzwemmen bij Arendse health club in Raamsdonksveer. Geniet van de vrijheid om je eigen zwemsessies te plannen en werk aan je zwemdoelen in een ondersteunende en comfortabele omgeving. We verwelkomen je graag in ons zwembad! 

Lid worden    Rondleiding inplannen 

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!