Spring naar content

Babyzwemmen in Raamsdonksveer

Ben je van plan om met je baby te gaan zwemmen in Raamsdonksveer? Bij ons ben je welkom vanaf de prille leeftijd van 3 maanden. Onze zwembaden zijn volledig uitgerust met de nodige voorzieningen voor een veilige en plezierige zwemervaring voor jou en je baby. Tijdens het babyzwemmen ontdekken jullie samen wat jullie leuk vinden en bedenken jullie speelse wateractiviteiten. Op een speelse manier leert je kind zijn of haar armpjes en beentjes al goed te gebruiken. Lees verder voor meer informatie over babyzwemmen en schrijf je in voor een gratis proefles.

babyzwemmen - Arendse

Wat houdt babyzwemmen in? 

Babyzwemmen is een bijzondere zwemactiviteit waarbij ouders samen met hun baby’s het water ingaan, onder begeleiding van een instructeur. Het is een leuke en interactieve ervaring waarbij je samen met andere ouders en hun kleintjes van het zwemmen kunt genieten. Tijdens de les worden er speelse activiteiten georganiseerd, waarbij je baby op een natuurlijke manier vertrouwd raakt met het water. Jullie kunnen samen spetteren, drijven, draaien, liedjes zingen en zelfs kort onder water gaan! 

Deze sessies dragen bij aan het zelfvertrouwen van je baby, ondersteunen zijn of haar ontwikkeling en versterken de band tussen ouder en kind. Tijdens de les mag één ouder of verzorger met het kind in het water zijn. Babyzwemmen is geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden tot 3 jaar oud. Na het babyzwemmen is er de mogelijkheid om door te gaan naar peuterzwemmen, wat een goede voorbereiding is op toekomstige zwemlessen. 

Wat heb je nodig bij babyzwemmen in Raamsdonksveer? 

Onze zwembaden in Raamsdonksveer zijn voorzien van kleedkamers met aankleedkussens en prullenbakken, waardoor alles gereed is voor jou en je baby. Tijdens de lessen zijn zwembandjes niet nodig, want we voorzien in alle benodigdheden. Douches staan klaar om jullie na het zwemmen op te frissen. Voor je eerste keer babyzwemmen hebben we een handige checklist opgesteld met benodigdheden en handige items. 

 • Badpakje of zwembroekje 
 • 2 zwemluiers (één reserve) 
 • Grote handdoek of hydrofiele doek 
 • Gewone luiers 
 • Billendoekjes 
 • Voeding 
 • Lotion en shampoo 
 • Gemakkelijke kleding 

Tips voor een Succesvolle Babyzwemervaring 

 • Begin pas vanaf 3 maanden met zwemmen. 
 • Doe de zwemluier aan bij het omkleden. 
 • Kleed jezelf eerst om terwijl je baby in de MaxiCosi blijft. 
 • Houd minstens één uur tussen de laatste voeding en het zwemmen om spugen te voorkomen. 
 • Als je baby wondjes heeft, een oor- of oogontsteking heeft gehad of net een vaccinatie heeft gekregen, wordt zwemmen afgeraden. 

Proefles aanvragen

Babyzwemmen in Raamsdonksveer

Tijdsduur

30 minuten

Wanneer

Zie rooster

Locatie

Breda, Dongen, Oosterhout en Raamsdonksveer

Niveau

Baby's vanaf 3 maanden

Vorm

Groepsles zwembad

Training

Onspanning en spelletjes

Abonnement

Babyzwemmen abonnement en familie abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Babyzwemmen bij Arendse Raamsdonksveer 

Speciale abonnementen zijn er beschikbaar voor het babyzwemmen, en als je al een familieabonnement hebt, kan je sowieso deelnemen. Het familieabonnement is geldig voor 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen tot 21 jaar, die allen op hetzelfde adres wonen. 

Bij Arendse health club in Raamsdonksveer creëren we een prettige omgeving doormiddel van: 

 • Warm water 
 • Gefilterd water met zo min mogelijk chemicaliën 
 • Een aangename omgevingstemperatuur 
 • Een vertrouwde en sfeervolle omgeving 

Voordelen van Babyzwemmen bij Arendse Raamsdonksveer

 • Goed voor lichamelijke en sociale ontwikkeling
  Babyzwemmen bevordert zowel de fysieke als psychologische ontwikkeling van je kleintje. In een speelse omgeving leren baby’s hun armen en benen effectief te gebruiken, wat de motorische ontwikkeling bevordert en vertrouwen opbouwt. Bovendien wordt de band tussen ouder en kind versterkt, terwijl de groepsdynamiek van de lessen je baby laat kennismaken met andere baby’s en volwassenen. 
 • Belangrijke Vaardigheden en Comfort
  Tijdens het babyzwemmen leert je baby essentiële vaardigheden, zoals drijven op de buik en rug, rollen, draaien en onder water gaan. Deze oefeningen dragen bij aan een sterker lichaam. Samen met de muziek spetteren en liedjes zingen prikkelt de zintuigen van je baby optimaal. 
 • Alle faciliteiten voor je baby
  Onze zwembaden zijn uitgerust met speciale ruimtes voor het verschonen van luiers en beschikken over een comfortabele watertemperatuur van 31 graden. Dit creëert de perfecte omgeving voor babyzwemmen. Bovendien zijn onze baden hygiënisch en veilig, waarbij we streng toezicht houden op het gebruik van chloor. Voor jouw gemak beschikken al onze Health Clubs over horecafaciliteiten, inclusief een magnetron om de voeding van je kleintje op te warmen. 
 • Gediplomeerde instructeur
  Bij babyzwemmen werken we enkel met gekwalificeerde instructeurs. Deze professionals staan je bij tijdens de zwemsessies, begeleiden je en bieden antwoord op eventuele vragen of advies. 

Ontdek de vreugde en voordelen van babyzwemmen bij Arendse Health Club en beleef samen met je baby een unieke zwemervaring die de ontwikkeling en band verrijkt. 

Proefles aanvragen

Meld je aan voor babyzwemmen 

Ontdek nu de plezierige en leerzame wereld van babyzwemmen bij Arendse health club in Raamsdonksveer! Plan een gratis proefles en geniet samen van de geweldige zwemervaring voor jouw kind. 

Proefles aanvragen

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!