Spring naar content

Gewichtsconsulent

Wil je een gezond gewicht bereiken? Dan is de begeleiding van een gewichtsconsulent de manier om dat te behalen. Een gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen tot een BMI van 30 te begeleiden.

Tanita weegschaal - Arendse

Wat is een gewichtsconsulent? 

Een gewichtsconsulent is een expert in gezondheid en welzijn die zich richt op het begeleiden en adviseren van mensen bij het bereiken en behouden van een gezond gewicht en een evenwichtige levensstijl. Het doel van een gewichtsconsulent is om cliënten te helpen bij het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten, lichaamsbeweging en gedragsveranderingen om hun gewichtsdoelen te bereiken en een betere algehele gezondheid te bevorderen. 

Voor een behandeling bij de gewichtsconsulent is geen doorverwijzing nodig van de huisarts. Het is belangrijk om te weten dat een gewichtsconsulent geen diëtist is en geen medische behandelingen voorschrijft. In gevallen waarin er een medische reden is waarom iemand moet afvallen of specifieke voedingsaanpassingen moet doen, wordt het aanbevolen om een diëtist te raadplegen.  

Een diëtist is een medische professional met gespecialiseerde kennis van voeding en dieettherapie. Als een medische verwijzing noodzakelijk is, kan de huisarts de cliënt doorverwijzen naar een diëtist om een diepgaandere beoordeling en behandeling te krijgen. Dit kan vooral relevant zijn wanneer er sprake is van onderliggende gezondheidsproblemen die een meer gespecialiseerde aanpak vereisen. 

Wat doet een gewichtsconsulent bij Arendse? 

Wij werken samen met gewichtsconsulenten van Imotivate. Zij begeleiden mensen die in principe gezond zijn met het bereiken en behouden van een goed en gezond gewicht. Dit wordt gedaan aan de hand van een behandelplan op maat. Samen met de breed geschoolde gewichtsconsulent wordt er een samenspel opgezet tussen kennis over eten, bewegen, motivatie en psychologische aspecten. 

De taken van een gewichtsconsulent: 

  • Dieetadvies: Gewichtsconsulenten helpen mensen bij het begrijpen van gezonde voeding en het maken van gebalanceerde maaltijdkeuzes. Ze kunnen individuele dieetplannen opstellen op basis van de behoeften, doelen en voorkeuren van hun cliënten. 
  • Gedragsverandering: Gewichtsconsulenten werken samen met mensen om ongezonde eetgewoonten en gedragspatronen te identificeren en te veranderen. Ze bieden ondersteuning en strategieën om positieve gedragsveranderingen te bevorderen. 
  • Motivatie en coaching: Gewichtsconsulenten fungeren als coaches en motivators, waarbij ze hun cliënten aanmoedigen om gemotiveerd te blijven om hun doelen te bereiken. Ze kunnen technieken gebruiken om zelfdiscipline en positieve denkpatronen te bevorderen. 
  • Lichaamsbeweging: Naast voedingsadvies kunnen gewichtsconsulenten ook suggesties geven voor lichaamsbeweging en fysieke activiteit die kunnen bijdragen aan het gewichtsverlies en het algehele welzijn van mensen. 

Maak een afspraak

Voor wie is een gewichtsconsulent? 

Een gewichtsconsulent is beschikbaar voor iedereen die waarde hecht aan het behouden van een gezond gewicht en het bevorderen van een evenwichtige levensstijl. Een gewichtsconsulent richt zich op mensen met een BMI onder de 30, die over het algemeen als gezond worden beschouwd. In situaties waarbij er geen medische oorzaken of gezondheidsbelemmeringen zijn, wordt eerder gesproken over voedingsadvies dan over strikte diëten. 

Een van de voordelen van werken met een gewichtsconsulent is dat een doorverwijzing van een huisarts niet nodig is. Mensen kunnen rechtstreeks contact opnemen met een gewichtsconsulent om begeleiding te krijgen bij het verbeteren van hun eetgewoonten en levensstijl. Bovendien wordt een bezoek aan een gewichtsconsulent in veel gevallen gedekt door aanvullende zorgverzekeringen. 

Kortom, een gewichtsconsulent is gericht op het ondersteunen van mensen met een BMI onder 30 die streven naar een gezond gewicht en welzijn, terwijl een diëtist wordt ingeschakeld voor situaties met medische redenen of complexere voedingsbehoeften, waarbij een verwijzing van een huisarts noodzakelijk kan zijn. 

Maak een afspraak

Maak een afspraak of vragen? 

Klaar om een gezonde levensstijl te omarmen? Bij Arendse staan we voor je klaar! Plan nu een afspraak in of neem contact op voor al je vragen. Samen zetten we de eerste stap! 

Maak een afspraak

Gewichtsconsulent specialisten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
xcore Arendse breda