Spring naar content

Zwanger en fit

Zwangerschap is geen reden om je actieve levensstijl op te geven. Sterker nog, met ons Zwanger en Fit-programma kun je veilig en effectief blijven bewegen gedurende deze bijzondere periode. Ons programma is zorgvuldig samengesteld met oefeningen en begeleiding die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van zwangere vrouwen. Doe mee en ervaar een gezonde zwangerschap!

zwanger en fit

Wat is Zwanger en Fit? 

Zwanger en Fit is een op maat gemaakt programma dat je helpt om tijdens je zwangerschap actief te blijven en jouw algehele welzijn te bevorderen. Onze ervaren fysiotherapeuten begeleiden je met zorgvuldig samengestelde workouts die gericht zijn op het behouden van kracht, flexibiliteit en conditie, rekening houdend met de fysieke veranderingen en beperkingen van deze bijzondere periode. 

Zwanger en Fit wordt wekelijks gegeven en start met een informatieve bijeenkomst waarin je meer leert over de voordelen en aanpak van het programma. Daarna ga je naar het zwembad, de fitnessruimte of een groepszaal, waar je onder professionele begeleiding verschillende oefeningen uitvoert die specifiek zijn ontworpen om je zwangerschap te ondersteunen. 

Deze veilige en ondersteunende omgeving stelt je in staat om in beweging te blijven en te profiteren van de talloze voordelen van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap. Zwanger en Fit draagt niet alleen bij aan je fysieke gezondheid, maar ook aan je mentale welzijn terwijl je je voorbereidt op de komst van je baby. 

Voorlichting over voeding door voedingsexpert 

Tijdens de cursus in Oosterhout biedt onze voedingsexpert waardevolle informatie over gezonde voeding tijdens de zwangerschap. Belangrijke thema’s zijn onder andere: 

 • Welke voedingsmiddelen kun je beter vermijden? 
 • Welke voedingsmiddelen zijn juist voedzaam en goed voor jou en je baby? 
 • Wat is zwangerschapsdiabetes en hoe kun je het voorkomen? 
 • Het belang van gezonde voeding tijdens de borstvoedingsperiode. 
 • Tips en advies om na de bevalling weer fit te worden. 

De voorlichting is gericht op het verschaffen van inzichten en praktische tips, zodat je tijdens je zwangerschap optimaal voor jezelf en je baby kunt zorgen. Onze voedingsexpert staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden naar een gezonde en gelukkige zwangerschap. 

Maak een afspraak

Zwanger en fit

Tijdsduur:

45 minuten

Wanneer:

Breda: donderdag 19:00 en 20:30, Raamsdonksveer: woensdag 19:45

Locaties:

Breda, Raamsdonksveer

Vorm:

Programma

Training:

Zwangerschapsspecifieke oefeningen

Abonnement:

n.v.t.

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Zwanger en Fit bij Arendse Oosterhout 

Het Zwanger en Fit-programma wordt verzorgd door Fysiomore, het fysiotherapiegedeelte van Arendse Health Club, op dezelfde locatie. Dit 15 weken durende programma is gericht op het bevorderen van je algehele fysieke gezondheid tijdens de zwangerschap, het liefst startend vanaf ongeveer 20 weken. Ons deskundige team bestaat uit fysiotherapeuten, voedingsexperts en zwangerschapsexperts. 

In een groep van maximaal 12 deelnemers begin je met een persoonlijk intakegesprek. Gedurende de cursus krijg je informatieve theorielessen ter voorbereiding op de bevalling. De oefeningen vinden plaats in goed uitgeruste trainingsruimtes, een verwarmde yogazaal en een comfortabel verwarmd zwembad. Daarnaast organiseren we informatieve avonden voor je partner en bieden we een baby-screening aan na afloop van de cursus. 

Voordelen van Zwanger en Fit  

Zwanger en Fit biedt talloze voordelen, zowel tijdens als na je zwangerschap, en heeft tevens als doel je optimaal voor te bereiden op de bevalling. Enkele voordelen zijn: 

 • Verbetering en behoud van je fitheid. 
 • Effectieve ondersteuning bij gewichtsbeheersing tijdens de zwangerschap. 
 • Vermindering van het risico op zwangerschapsdiabetes. 
 • Minder kans op lage rugklachten. 
 • Vermindering van depressieve gevoelens tijdens en na de zwangerschap. 
 • Lagere kans op een keizersnede. 
 • Verlichting en preventie van bekkenpijn en bekkenbodemproblemen. 
 • Sneller herstel na de bevalling. 

Met Zwanger en Fit ben je verzekerd van deskundige begeleiding en een programma dat volledig is afgestemd op jouw behoeften. Profiteer van de vele voordelen die deze cursus te bieden heeft en ervaar een gezonde en positieve zwangerschapsperiode. 

Maak een afspraak

 Wordt Zwanger en Fit vergoed? 

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt de volledige cursus vergoed door je zorgverzekeraar. Na afronding van de cursus kun je de factuur eenvoudig indienen bij je zorgverzekeraar. Indien je niet aanvullend verzekerd bent, bedraagt de investering voor de Zwanger en Fit cursus €250,-. 

Fysiomore heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract, met uitzondering van Just. 

Meld je aan voor Zwanger en Fit in Oosterhout! 

Ben je zwanger en wil je tijdens je zwangerschap actief blijven? Meld je dan nu aan voor het Zwanger en fit-programma. Onze ervaren experts hebben expertise in het begeleiden van zwangere vrouwen en zullen je helpen om veilig en effectief te bewegen. Neem contact met ons op en ontdek hoe Zwanger en fit jou kan helpen om gezond en fit te blijven tijdens je zwangerschap. 

Maak een afspraak

Horeca Arendse health club

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of is iets niet helemaal duidelijk? Plan dan een rondleiding of inschrijfmoment in en stel je vraag persoonlijk op locatie bij een van onze clubs!