Spring naar content

Kinesis

Kinesis is naast Functional Move, Functional Core, Functional Boxing, Functional Cross en Senioren Fit één van de zes functionele lessen die Arendse Breda aanbiedt. Kinesis is een groepsles die zich richt op flexibiliteit, kracht, balans en coördinatie waar je diverse oefeningen uitvoert op speciaal ontworpen apparatuur. Schrijf je dan nu in voor een proefles.

kinesis breda
Kinesis wand
Core versterken
Geschikt voor alle niveaus
Professionele begeleiding

Wat is Kinesis? 

Kinesis is ontworpen om functionele bewegingen na te bootsen die je in het dagelijks leven gebruikt, zoals duwen, trekken, tillen en roteren. Deze oefeningen worden uitgevoerd op een speciaal ontworpen apparaat dat het mogelijk maakt om driedimensionale bewegingen op een natuurlijke en comfortabele manier uit te voeren. Bij Arendse bieden we een groepsles in Kinesis aan in de vorm van een circuit. Tijdens deze les worden verschillende oefeningen uitgevoerd, waarbij je 60 seconden per oefening werkt voordat je doorgaat naar de volgende oefening. 

Elke Kinesis les is altijd anders waardoor deze afwisselend en uitdagend blijft. De groepslessen hebben maximaal 12 deelnemers, waardoor de instructeur meer aandacht voor jou kan hebben en je beter kan begeleiden. Ze controleren tevens de uitvoering van de bewegingen om blessures te voorkomen. 

Proefles aanvragen

Kinesis

Tijdsduur

30 minuten

Wanneer

Zie rooster

Locaties

Breda en Oosterhout

Niveau

> 15 jaar, alle niveaus

Vorm

Kleinere groepsles

Training

Kracht- en spieropbouw, conditie, coördinatie, balans

Abonnement

Regulier abonnement

Arendse health club

Maak virtueel kennis met Arendse. Meer dan alleen een sportschool!

Kinesis bij Arendse health club Breda 

Leden van Arendse health club in Breda kunnen onbeperkt deelnemen aan de Kinesis lessen bij ons op de clubs. 

Bij Arendse Breda beschikken we over speciaal ontworpen apparatuur waarop Kinesis-oefeningen kunnen worden uitgevoerd. Deze apparaten maken gebruik van een kabelsysteem waarmee je de weerstand naar wens kunt instellen, waardoor je vloeiende bewegingen kunt maken. Hierdoor wordt de belasting op je pezen en gewrichten verminderd. Met de Kinesis-apparatuur kun je op een effectieve manier meerdere spiergroepen van het lichaam trainen, dankzij de mogelijkheid om verschillende kabelposities en accessoires te gebruiken. Bovendien zijn deze apparaten ontworpen om makkelijk aan te passen, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met verschillende niveaus. 

  • Functionele kracht verhogen
    Bij Kinesis maak je gebruik van functionele bewegingen die gericht zijn op het verbeteren van de kracht en vaardigheden die in het dagelijks leven nodig zijn. De nadruk kan liggen op oefeningen zoals tillen, duwen, trekken, en andere bewegingen die helpen om sterker te worden en bewegingen uit het dagelijks leven te vergemakkelijken. Daarnaast draagt de Kinesis les bij aan de coördinatie, stabiliteit en vermindert het de kans op blessures. 
  • Geschikt voor alle niveaus
    Onze functionele lessen zijn geschikt voor alle niveaus, ongeacht je mate van ervaring of niveau. Of je nu een beginner bent die kennis wil maken met functionele training of een gevorderde sporter die zijn vaardigheden wil verbeteren, onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je op je eigen niveau kunt trainen. Bovendien zijn de meeste Kinesis-apparaten ergonomisch ontworpen en gemakkelijk aanpasbaar, waardoor ze geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en niveaus. 
  • Professionele begeleiding
    Bij Arendse hechten we veel waarde aan professionele begeleiding. Onze instructeurs zijn gepassioneerd en deskundig op het gebied van functionele training en zorgen ervoor dat je de juiste techniek gebruikt tijdens Kinesis. Ze geven individuele aanwijzingen en bieden ondersteuning. Met hun expertise helpen ze je bij een correcte uitvoering om de kans op blessures te minimaliseren en zo maximaal resultaat te behalen. 

Proefles aanvragen

Meld je aan voor Kinesis in Breda 

Wil je ervaren hoe effectief Kinesis is? Schrijf je dan nu in voor een proefles en ontdek wat deze training voor jou kan betekenen. 

Proefles aanvragen